Κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Attica Bank βρίσκεται ο πρόεδρός της Τάκης Ρουμελιώτης, καθώς όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα 24ωρα θα του ανακοινωθεί η αποχώρηση από την τράπεζα.

Τη Δευτέρα ο κ. Ρουμελιώτης έχει λάβει πρόσκληση για ακρόαση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Σ. Παντελιά, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παντελιάς επικρίνει σε επιστολή του τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής γιατί, όπως ισχυρίζεται, ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι κατέχει θέση μη εκτελεστικού προέδρου.

Επιπλέον, ασκεί κριτική στον κ. Ρουμελιώτη γιατί δεν επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο του προέδρου και δεν συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό ίδρυμα.

Τόσο η ΤτΕ όσο και κύκλοι εντός της τράπεζας Αττικής του χρεώνουν το επεισόδιο που έγινε πριν από τις γιορτές όταν ήρθαν στα χέρια με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Θ. Πανταλάκη.

Επίσης του χρεώνουν και το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός της τράπεζας, γεγονός που δεν συμβάλει στις προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της Attica Bank.

Μετά την αποκάλυψη του καταναλωτικού δανείου των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης, το ποτήρι ξεχείλισε για τον κ. Ρουμελιώτη.

Τραπεζικοί κύκλοι έλεγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ενδεχομένως ο ίδιος να μεσολάβησε για το δάνειο αυτό καθώς θεωρείται τοποτηρητής της κυβέρνησης στην τράπεζα.

Πηγές προσκείμενες στον κ. Ρουμελιώτη, απαντώντας στην κλήση του έλεγαν ότι όσα του καταμαρτυρά η ΤτΕ είναι ατεκμηρίωτα και αβάσιμα.

Ότι πρόκειται για αόριστες κατηγορίες που δεν μπορούν ούτε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, ούτε, πολύ περισσότερο, να επιφέρουν κυρώσεις.

lykavitos.gr

Πηγή

Share.