Θα μας κάνουν μέχρι και τα μνημόνια να νοσταλγήσουμε…. Αν βάλεις κάτω την εντός μνημονίου Ελλάδα, που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και αυτή που θα παραδώσει, έστω και εκτός μνημονίου, το 2019 σε πιάνει η ψυχή σου…

Όπως και να το κάνεις, το 2015 υπήρχε κάποιο κράτος που δούλευε και μια χώρα, με σακατεμένη οικονομία, αλλά κάποιους κανόνες. 

Το παιχνίδι στην οικονομία είχε τεράστιες παγίδες αλλά σε ορατούς δρόμους. Ήξερες (ως επιχειρηματίας) με ποια Ελλάδα έχεις να κάνεις και αποφάσιζες αν σου πηγαίνει να ρισκάρεις ή όχι το παιχνίδι με τους τότε κανόνες και τα όριά τους.

Σήμερα δεν δουλεύει τίποτε. 

Δεν γνωρίζει ο σκύλος τον αφέντη του… (που λέει ο λαός). 
Δεν είσαι σε θέση να προβλέψεις το οτιδήποτε. 
Να ρισκάρεις και να μείνεις να δουλέψεις σε αυτή τη χώρα ή όχι; Να φέρεις κεφάλαια και να τα επενδύσεις ή να πας παραδίπλα… στη Βουλγαρία.

Δεν χρειάζονται στοιχεία και επιχειρήματα να στηρίξουν τις παρατηρήσεις, στο σημερινό μας σημείωμα. Αρκεί η επικαιρότητα τόσο για τις κινήσεις, όσο και με την ακινησία του πρωθυπουργού μας, Αλέξη Τσίπρα.

Εστιάζουμε τις ευθύνες προσωπικά στον Τσίπρα γιατί (όπως πολλοί γνωρίζουν -από πρώτο χέρι- και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε) ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Και μη μου πείτε το αντίθετο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και των δύο φάσεων, ( αρχής και τέλους του 2015) έχει διαλυθεί. Είναι σκορποχώρι. Και ο καθένας ψάχνεται για το πολιτικό, αλλά και το οικονομικό του αύριο, όταν χάσει το βουλευτιλίκι, αλλά και το βολευτιλίκι…

Στην επικαιρότητα λοιπόν φωτίζοντας γελοία και κωμικοτραγικά των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ. ” Έλυσαν” το Σκοπιανό σε δύο βράδια!! Αλλά τους πήρε μια εβδομάδα να βρουν φόρμουλα να μην πάρει έκτη άδειά ο επαγγελματίας αρχιδολοφόνος Κουφοντίνας!!!

Στα γελοία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τραγικότατα στην οικονομία (πράγμα αδιάφορο βεβαίως για την παρέα Τσίπρα). 

Συμφώνησαν να συνεχίσει να εφαρμόζει… την συμφωνία της (580 εκατ. ευρώ επενδύσεις) η Cosco, αλλά “έκοψαν” 250 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα γιατί τσακώθηκαν οι Συριζαίοι της κυβέρνησης με τους Συριζαίους που παίζουν στον εργατοπατερισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση!!!

Προσέξτε δε αυτό. Ανάμεσα στις επενδύσεις που απέρριψαν ήταν και ένα κολοσσιαίο γκαράζ στον Πειραιά επειδή έκοβε την θέα στη θάλασσα!!! (προφανώς σε Συριζαίους).

Και πάμε στα σπαρταριστά. 

Βγήκαν στις ρούγες, στα μπαλκόνια, στα έδρανα των βιομηχάνων του ΣΕΒ και όλων των περιφερειακών Οργανώσεων (μπας και γίνουν πιστευτοί) και κανόνιζαν την αύξηση του κατώτατου μισθού και επιδόματα. 
Έβγαλαν και εγκύκλιο (μήπως και νομίσει ο λαός ότι έχουμε πάλι να κάνουμε με τα ψέματα της ΔΕΘ του 2014 και τα 751 ευρώ που μοίραζε ο Τσίπρας) η οποία όμως δεν γίνεται να εφαρμοστεί επειδή είναι αντίθετη στο νομικό καθεστώς που ισχύει από το 2012!!!

Τους τα είπαν οι εργοδότες (πριν φτάσουν στο καραγκιοζιλίκι να λένε πάλι ψέματα στο λαό για τον μισθό του ΣΥΡΙΖΑ…). 

Τίποτε αυτοί… Το δούλεμα του εργαζόμενου είναι στο πετσί τους… Δεν καταλαβαίνουν από νόμους και προστασία στην εργασία…

Δείχνοντας τον κομπλεξισμό τους με την θρησκεία και με την Εκκλησία βγήκαν, πριν από τρεις μήνες, στα μπαλκόνια και στην ΕΡΤ, που θέλουν να την ελέγξουν αλλά θα την καταστρέψουν τελικά… (αλλά ούτε γι αυτό νοιάζονται) και προσπάθησαν να περάσουν στο λαό πως θα διαχωρίσουν την Εκκλησία από το Κράτος και θα βάλουν στην άκρη τους παπάδες… (όχι τον δικό τους… τους άλλους).

Προ ημερών έφαγαν την τελική ψυχρολουσία… της Εκκλησίας, με τον δικό της τρόπο.  Ξεκίνησαν στα μουλωχτά την γαργάρα… Το εκκλησιαστικό θα μείνει εκεί που το παρέλαβαν.

Και το ερώτημα που προκύπτει μετά και από όλα αυτά είναι μοιραίο, αλλά και αναπόφευκτο. 
Το κεφάλαιο, το οποιοδήποτε ξένο η ντόπιο κεφάλαιο και ο επενδυτής (εγχώριος ή πολυεθνικός) 
…που προσκαλούνται από την πρώτη φόρα αριστερά στην Ελλάδα με την δίκαιη αριστερή ανάπτυξη… αλλά στην πράξη διαπιστώνουν αντί για κυβέρνηση και κράτος ένα συρφετό, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 
…θα έλθει (αν έλθει) με πρόθεση να διαπραγματευθεί (όπως κάνει και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες) ή θα λογαριάζει στο “μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε…”

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.