[ccpw id="136103"]

Έκανε σπέσιαλ πρεμιέρα με τα χέρια στις τσέπες και ρίχνοντας «γαλλικά» στον Ντάισελμπλουμ. Που πιθανόν να τα άξιζε, αλλά όταν είσαι υπουργός οικονομικών σε μια πτωχευμένη χώρα πρέπει οι τρόποι σου να είναι, αν μη τι άλλο, ευπρεπείς. 
Δεύτερη εμφάνιση σε εκείνο το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ. Λέει ο Σόιμπλε «εμφανίστηκε χωρίς να κρατάει ούτε ένα έγγραφο και μας απευθύνθηκε λες και ήμασταν ηλίθιοι».

Τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης τα ξέρετε γιατί τα πληρώνουμε ακόμα.

-Με υπολογισμούς το κοντέρ έγραψε 80 δις.

Πήγε ο Βαρουφάκης να απειλήσει την ΕΕ ότι θα βγούμε από την νομισματική ένωση και θα τυπώναμε χαρτάκια με «μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω, έχε γεια σε χαιρετάω».

Του απάντησε ο Σόιμπλε, να σου δώσω και 50 δις να φύγετε.

Αυτή η αντίδραση ήταν μη αναμενόμενη από τον σοφό Γιάνη (με ένα Ν) και πήρε τον πρωθυπουργό για οδηγίες. Καταλαβαίνετε μιας και ο Τσίπρας είπε ότι τα οικονομικά είναι το ατού του, τι έβγαλαν οι συνεννοήσεις τους.

Ένα καινούριο συμφωνητικό, γεμάτο από υποχρεώσεις και χωρίς χρήματα.

-Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισαν να μαζέψουν το χρήμα από τα αποθεματικά των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Να είναι καλά ο Γιώργης ο Μαρινάκης που δεν έδωσε ούτε ευρώ, και εκείνη την περίοδο ήταν ο Δήμος, ο μοναδικός εργοδότης στο Ρέθυμνο. Δεν τα ξεχνάς αυτά.

Την συνέχεια την ξέρετε. Λονδίνο με ένα μαφιόζικο δερμάτινο, συνάντηση με την Λαγκάρντ με φουλάρι ΕΡΜΕΣ. Για να εντυπωσιάσει την γυναίκα που κρεμόμαστε από τις εισηγήσεις της.

Τελικά μετά από 6 μήνες ο Τσίπρας άρχισε να γίνεται νεομνημονιακός και ο Βαρουφάκης χάθηκε. Εμφανίζεται ξανά σήμερα στην πόλη μας για νέους αγώνες φαντάζομαι. Τον λογαριασμό των αγώνων δεν ξέρω.

-Το δεύτερο φαινόμενο είναι ο πολύς Πολάκης. Δικός μας, κατά κάποιο τρόπο.

Με ύφος και ανακοινώσεις που ξεκινάνε με το «άκου να δεις…. και τελειώνουν με το… μην έρθω εκεί».

Στα ενδιάμεσα (δείτε το διάγγελμα του στην Ακριβοπούλου προχτές στην ΕΡΤ) τον κόβει ο τσιγαρόβηχας. Γκουχ Γκουχ, αλλά ήταν στην τηλεόραση και δεν μπορούσε να ανάψει ένα να του περάσει ο βήχας. Πίσω του χαρτιά πάνω κάτω διπλά παραδίπλα, σε μια ντουλάπα. 100 δέντρα χαρτιά.

Έπιασε μια ντάνα και είπε με ύφος και στόμφο «να εδώ είναι οι αποδείξεις για την Νοβάρτις….Γκουχ…Γκουχ…και εδώ οι αποδείξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Η Ακριβοπούλου άβαταρ, ένας δίπλα της κάτι πήγε να τον ρωτήσει και η Κατερίνα μας τον κατσάδιασε «τον υπουργό θα διακόψεις».

– Σωστά έπραξε η δημοσιογράφος. Η δεοντολογία απαγορεύει να ρωτάς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλιώς τι την κάναμε την ΕΡΤ; Σκάι την κάναμε, βοθροκάναλο.

Πήρε λοιπόν τον Στουρνάρα ο Πολάκης και του τελείωσε την κουβέντα με τον ευγενέστατο τρόπο «θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω».

Εντάξει στον κεντρικό τραπεζίτη μιλούσε. Σιγά τώρα.

Βέβαια όταν έμαθε ότι η ηχογράφηση είναι ποινικό αδίκημα τα γύρισε. «Δεν ηχογραφούσα. Απλά έχω γερή μνήμη».

Οκ το καταλάβαμε.

-Ο Γιάννης Στουρνάρας αν δεν υπήρχε στην ΤτΕ να φυλάει «Θερμοπύλες» θα είχαν γίνει ρεσάλτα στα αποθεματικά της.

«Θα σαλτάρω, θα σαλτάρω, όλο το χρήμα να σου πάρω». Ένας από τους σύγχρονους αντιστασιακούς.

Νίκος Μολδοβανίδης
goodnet.gr

Πηγή