[ccpw id="136103"]

Ο κ. Τσίπρας και οι 153 πρόθυμοι βουλευτές, με τη βοήθεια του Πάνου Καμμένου, υποχώρησαν από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Παραχώρησαν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στο γειτονικό κράτος. 
Έδωσαν ότι είχαν αρνηθεί όλοι οι έλληνες Πρωθυπουργοί τις περασμένες δεκαετίες. Τα ανταλλάγματα κάποια στιγμή θα τα μάθουμε. 

Στο τέλος η αλήθεια έρχεται στο φως. Πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα.

Προς το παρόν ο κ. Τσίπρας άρχισε να συλλέγει βραβεία.

Το πρώτο ήταν το Σάββατο στο Μόναχο. Από την κυβέρνηση της Βαυαρίας, στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του αδιαφόρησαν για τις ευαισθησίες, τα αισθήματα και τις σκέψεις του ελληνικού λαού. 

Για αυτό οι έλληνες δεν θα του δώσουν κάποιο βραβείο, αλλά μια ξεκάθαρη απάντηση στις εκλογές.

Θα αποδοκιμάσουν έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, εκτός των άλλων, προχώρησε σε μια συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Οι έλληνες πολίτες όμως τη στιγμή που θα φτάσουν στην κάλπη δεν θα πρέπει να σκεφτούν μόνο την αποδοκιμασία. Η ψήφος που καθορίζεται από τον θυμό και την απογοήτευση πολλές φορές, το είδαμε το 2015, αποδεικνύει ότι υπάρχει και χειρότερα.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε απέναντι με μια κυρωμένη διεθνή συμφωνία.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα. Τα συμφέροντα της χώρας δεν διασφαλίζονται ούτε με άναρθρες κραυγές που έρχονται από την ακροδεξιά ούτε με ψευτοπαλληκαρισμούς στους οποίους επιδίδονται ως όψιμοι μακεδονομάχοι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και όχι να γίνουν μεγαλύτερα.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαροι από την αρχή.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την κύρωση της από την ελληνική Βουλή, το ίδιο ξεκάθαρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως μπορούν να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της χώρας και ως πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η συμφωνία.

Η μάχη αυτή δεν θα είναι εύκολη, αλλά με σχέδιο και σοβαρή εξωτερική πολιτική μπορούμε να πετύχουμε.

Το πρώτο σημείο είναι ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων εφόσον κριθεί ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα. Τα Σκόπια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα εάν εξακολουθούν να έχουν μία συμπεριφορά η οποία υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα.

Το δεύτερο σημείο είναι να αγωνιστούμε ως χώρα με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα.

Διότι από τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης είναι λίγα αυτά τα οποία είναι προστατευμένα. Όλες οι εταιρείες, οι εκατοντάδες εταιρείες που έχουν στο όνομά τους το επίθετο ‘μακεδονικό’ σήμερα, είναι ουσιαστικά απροστάτευτες. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλες οι μικρές και μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα. Και από την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τους εξαρτώνται χιλιάδες θέσεις εργασίας και η επόμενη μέρα για τη Μακεδονία.

Ως Μακεδόνες και ως Έλληνες η κυβέρνηση αυτή μας πλήγωσε με τις πράξεις της σε ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι ψύχραιμα και με νηφαλιότητα να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα. Να βγούμε ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια.

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δυναμώσουμε την Πατρίδα μας.

Διαμαντής Γκολιδάκης
protothema.gr

Πηγή