Το μόνο που πετυχαίνει, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές—που θα έχουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών—είναι να κατηγορηθεί για άκομψη παρέμβαση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν αυτό να επιδιώκει η Γερμανική κυβέρνηση. 
Άλλωστε, το φθίνον σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας έχει αναπτύξει, παρά φύσιν, σχέσεις μαζί του. Αλλά και η Α.Μέρκελ έχει κάθε λόγο να στηρίζει τον Α.Τσίπρα.

Άψογος υποτακτικός. Μέσα σε 17 ώρες έμαθε το μάθημα του και από άτακτος μαθητής έγινε ο πιο υπάκουος και επιμελής. Βέβαια το φρονιστήριο του μικρού Αλέξη, μας στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια και ένα αχρείαστο μνημόνιο

Αλλά αυτές οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις, που έχουν και τον χαρακτήρα απειλών, μόνον ζημία κάνουν στον πρωθυπουργό.

Έχει αποδειχθεί ιστορικά, πως οι παρεμβάσεις παράγουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν και κυρίως συντελούν στην καλλιέργεια πνεύματος εχθρικού προς τον παρεμβαίνοντα.

Μάλιστα στην Ελλάδα που είναι διάχυτος ένας αντιγερμανισμός, μόνον ζημία στις σχέσεις των δύο λαών κάνουν παρόμοιες δηλώσεις.

Τι εννοούσε ο Μ.Ροτ όταν είπε πως τυχόν ανακίνηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα «έβλαπτε σοβαρά τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους με τις αντίστοιχες συνέπειες για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Έκανε δε έκκληση στα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ένας Γερμανός υφυπουργός δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων. Θα μπορούσε να περιοριστεί στην θέση της χώρας του. Και πώς συνδυάζεται η συμφωνία των Πρεσπών με την ανάπτυξη της Ελλάδος που θα απειληθεί αν ανακινήσουμε το θέμα;

Τι υπονοεί ο ποιητής; Πως ο Τσίπρας για να υπογράψει πήρε ανταλλάγματα; Και απειλεί πως θα χαθούν; Ενδιαφέρον. Ας το έχουν στα υπ΄όψη τους στην Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με όλες τις επικοινωνιακές δυσκολίες που υπάρχουν, έχει δηλώσει πως ακύρωση διεθνούς συμφωνίας είναι προβληματική και με συνέπειες. Ο δε αντιπρόεδρος της Α.Γεωργιάδης σε εκδήλωση που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη, με απόλυτη ειλικρίνεια, είπε το ίδιο στους εκατοντάδες παρευρισκομένους.

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Μ.Ροτ; αδυνατώ να το πιστέψω.

 

Ετσι εκλαμβάνω την άκομψη παρέμβαση του ως υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω, ουσιαστικά, προεκλογικής περιόδου. 
Πιθανόν αυτά τα φαινόμενα, όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, να ενταθούν.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, στην φθίνουσα πορεία τους, αναζητούν νέες συμμαχίες για να αναπληρώσουν τις δικές τους απώλειες στο ευρωκοινοβούλιο. Και φλερτάρουν αναίσχυντα με τον Τσίπρα.

Ας τους πει κάποιος πως με παρόμοια συμπεριφορά κάνουν ζημία και στον προστατευόμενο τους και στους ίδιους.

Δεν βοηθούν να καταλαγιάσει το κλίμα των τελευταίων χρόνων. Και είναι ακόμα βαρύ.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή

Share.