[ccpw id="136103"]

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον Γιάννη Δραγασάκη σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού, αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά τους άλλους πολίτες.

Επισης, ο αντιπρόδρος της ΝΔ ρωτά αν στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του αναπληρωτη υπουργού Υγείας.

Η ερώτηση

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θέμα: Διευκρινήσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.000€ που πήρε ο Πολάκης από την Attica Bank.

Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17/2/2019) ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους; 100.000€ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000€.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μία τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού.

2. Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση εκτιθέμενων προσώπων, ,όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται γ διαδικασία που αφορά όλους τους πολίτες.

3. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ.Πολάκη.

Πηγή