Οικονομία

Το θέμα δεν είναι ο Πολάκης αλλά οι Ρουμελιώτης – Πανταλάκης της Τράπεζας Αττικής

Η διοίκηση βέβαια είναι

  • (α) ο κ. Θόδωρος Πανταλάκης – άλλος που αμάρτησε για την κόρη του και έστειλε €8 εκατ στο Λονδίνο προ Συριζα – γνωστός αριστερός τραπεζίτης, ο πατέρας της πολιτικής του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα από το 2010 και ο οποίος ως αρχηγός της Αγροτικής Τράπεζας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε και 
  • (β) ο κ. Παναγιώτης «Τάκης» Ρουμελιώτης, ο οποίος είναι παραδοσιακά «λαρζ» και κιμπάρης ρε παιδάκι μου – πριν πάει στην Αττικής την είχε προικίσει με €10 εκατ (αρχικά 20 αλλά τσίνισαν οι Καναδοί) από την προηγούμενη θέση του.

Ας την πέσει και η ΤτΕ να δούμε τι γίνεται.

Το ζήτημα είναι πως δεν δίνονται δάνεια μόνο με εγγυήσεις.

Πρέπει να διασφαλίζεται η αποπληρωμή – δεν είναι εταιρεία διαχείρισης ακινήτων η τράπεζα να ενδιαφέρεται για μια βίλλα στα Σφακιά.

Πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου.

Οι πληροφορίες θέλουν το σύνολο του δανεισμού Πολάκη να είναι €400 χιλ.

Εάν δεν έχουν ήδη γίνει ρυθμίσεις (αν έχουν γίνει, πώς πήρε νέο δάνειο;) οι ετήσιες τοκοχρεολυτικές καταβολές πρέπει να είναι της τάξεως των €40 χιλ – τουλάχιστον.

Εκτός βέβαια εάν ο συγκεκριμένος καταναλωτής δανείζεται με spread 0.6%. Δηλαδή, οι αριστεροί τραπεζίτες πρέπει να μας πουν το επιτόκιο και γενικότερα τους όρους δανεισμού.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, είναι η διοίκηση της τράπεζας.

Ο Πολάκης απλώς έχει πλάκα όταν λέει πως πριν γίνει βουλευτής έβγαζε διπλάσια και τριπλάσια λεφτά.

Γιατρός του ΕΣΥ με εισοδήματα €160-€270 χιλ ετησίως! Διπλά βιβλία θα κρατούσε πάλι!

Edit:

Με ενημερώνουν φίλοι πως ο Πολάκης ασκούσε Ιατρική και, ενδεχομένως ήταν μέτοχος, σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Το ζήτημα παραμένει και αφορά τα «διπλάσια τριπλάσια έσοδα» από την άσκηση επαγγέλματος έναντι της υπουργικής-βουλευτικής μισθοδοσίας. Αυτή είναι της τάξεως των €90 χιλ ετησίως.

George J. Prokopakis

Πηγή

Popular

To Top