Τρέμει στην ιδέα να αναγνωρίσει το «λάθος» του αντιδεξιού συνδρόμου του παρελθόντος και τρομοκρατείται στην προοπτική να απορροφηθεί από την λαϊκιστική Αριστερά. 
Η σοσιαλδημοκρατία μεγαλουργεί σε εποχές που είναι παχιές οι μύγες, αλλά, δυστυχώς, λεφτά δεν υπάρχουν. Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες.
Βρήκε ο Παύλος τον νέο εχθρό: Το Airbnb! Ποντάρει στον φόβο των ενοικιαστών, ότι με το τέλος του συμβολαίου τους ο ιδιοκτήτης θα προτιμήσει να βάλει το ακίνητο στην πλατφόρμα. Δεν λέμε! Μια δουλειά κάνουν και οι πολιτικοί. Αλλά ειδικά από τον Παύλο τον Γερουλάνο περιμέναμε κάτι πιο έξυπνο. Απογοήτευση! Η σοσιαλδημοκρατία, τελικά, έχει σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας.
Η κάθοδος του Παύλου στην εκλογική μάχη για τον Δήμο της Αθήνας είναι ένα κρίσιμο τεστ για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί κάλλιστα να επιβιώσει προσωρινά μέσα στο Αντισύριζα κλίμα των ημερών και να κρύψει έτσι την πολιτική του γύμνια. 
Την αδυναμία του να προβάλει φρέσκιες ιδέες για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Προς το παρών καμουφλάρεται μέσα από το αίτημα «να φύγει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και ύστερα βλέπουμε». Το κακό, όμως, είναι ότι βλέπουμε από τώρα!
Στον Δήμο δεν χρειάζεται να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πρωτεύουσα. Και ο υποψήφιος Νάσος Ηλιόπουλος που ρίχτηκε στην μάχη εκ μέρους του Μαξίμου, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερες πιθανότητες. 
Κι όμως! Ο κ. Παύλος Γερουλάνος δηλώνει ότι νιώθει μεγαλύτερη συγγένεια με τον υποψήφιο Ηλιόπουλο. Τον κ. Ηλιόπουλο που δήλωσε ότι «έχουμε την ανάγκη να τελειώνουμε με τον καπιταλισμό, έχουμε την ανάγκη να δείξουμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια τάση του σήμερα». Με αυτό είναι πιο κοντά ο Παύλος ο Γερουλάνος…
Είναι δικαίωμα του καθενός να νιώθει όπως θέλει. Να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει. Προσωπικά δεν θα με «χάλαγε» αν ο Παύλος ο Γερουλάνος ένωνε τις δυνάμεις του με αυτές του Νάσου Ηλιόπουλου. Θα είχε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον η εκλογική μάχη.

Το θέμα είναι η γύμνια του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέει κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, αλλά λέει κάτι. Ο Παύλος Γερουλάνος δεν μπορεί να αρθρώσει έναν δικό του λόγο. Χρειάζεται να νιώσει πιο κοντά στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει στοιχεία για το ποιος είναι και τι πιστεύει.

Φταίει το Airbnb; Μάλλον όχι!

Φταίει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί εκπροσωπούν στην πράξη ό,τι πιο συντηρητικό έχει υπάρξει.

Αδυνατούν να πιάσουν τα μηνύματα των καιρών, να αντιληφθούν τις νέες τάσεις της Οικονομίας.

Δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, επειδή ακριβώς δεν την καταλαβαίνουν.

Δεν ήταν μία άτυχη στιγμή. Είναι μια ατυχής προσέγγιση των πραγμάτων.

Η σοσιαλδημοκρατία που εκπροσωπεί ο Παύλος δεν υπάρχει.

Πίστευα ότι μία υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας σαν του Παύλου θα άφηνε ένα θετικό αποτύπωμα. Δεν το πιστεύω πλέον. 

Όχι γιατί ο Παύλος Γερουλάνος δεν είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Κάθε άλλο. Αλλά διότι ο ίδιος έχει μείνει μετέωρος, να εκπροσωπεί έναν χώρο που στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει. 
Ή τουλάχιστον δεν έχει αποφασίσει να μοχθήσει και να μας αποδείξει με κάποιον τρόπο ότι έχει λόγο ύπαρξης.
Φοβούνται ότι θα τους καταπιεί ο Τσίπρας; Είναι πάρα πολύ πιθανό. 
Αν τους φταίει το Airbnb και η ρομποτική, δεν τους μένει πολύ απόσταση ακόμη να διανύσουν μέχρι το βασίλειο των Τσιπροκαμμένων!
Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή

Share.