Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν τώρα εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων είναι η άμεση μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων συναδέλφων τους καθώς και η άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Με κεντρικό σύνθημα «Εδώ και τώρα διορισμούς τέρμα πια στους εμπαιγμούς», στέλνουν μήνυμα ενότητας στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως μόνιμοι και συμβασιούχοι θα την αναγκάσουν να καλύψει τις κενές θέσεις σε Παιδεία, Υγεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς του δημοσίου. Ο αγώνας μας είναι ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις απολύσεις των συμβασιούχων και στις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε εδώ σήμερα για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», τονίζουν.

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν εκπρόσωποι 100 σωματείων εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Σταδίου, ενώ κλειστές είναι και Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ακαδημίας.

Περίπου 700 διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, που βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αντιπροσωπεία τους θα καταθέσει τα αιτήματα τους στη Βουλή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής

Θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα

Κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων είναι η άμεση μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων συναδέλφων τους καθώς και η άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων

Με κεντρικό σύνθημα «Εδώ και τώρα διορισμούς τέρμα πια στους εμπαιγμούς»

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν εκπρόσωποι 100 σωματείων εργαζομένων του δημοσίου τομέα

Στιγμιότυπο από την πλατεία Κλαυθμώνος

Η πορεία στο Σύνταγμα 

Αγγελος Σκορδάς
iefimerida.gr

Πηγή

Share.