* Το πρακτορείο Reuters σε εκτενή αναφορά του για την Ελλάδα, σημειώνει ότι παρά τις προσπάθειες του Τσίπρα, η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ δεν κλείνει! Αντίθετα, ανοίγει κι άλλο.
* Προηγήθηκαν δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, που προειδοποιούσε για σοβαρά προβλήματα με τις ελληνικές τράπεζες και κίνδυνο νέας σοβαρής ανακεφαλαίωσης.
Σας είχα πρωτο-γράψει αναλυτικά γι’ αυτό πριν 10 μέρες περίπου. Μετά το διέψευσε ο Δραγασάκης, μετά το… επιβεβαίωσε ο Δραγασάκης, μετά έγινε πρώτο θέμα στον Ελληνικό Τύπο, τελικά το ανέδειξε και ο ξένος Τύπος.
* Κι ακόμα άλλα δημοσιεύματα ιταλικών μέσων υποστηρίζουν ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν πέρασε, αλλά ίσως τα χειρότερα βρίσκονται ακόμα στο (εγγύς) μέλλον. (Και γι’ αυτά σας έγραψα αναλυτικά προχθές…)
* Για να μην αναφερθώ σε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα και δείχνει ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στις 14 μονάδες.
Και τέλος ο Οίκος Fitch αρνήθηκε να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν και η κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριφέρεται με τρόπο που προκαλεί ανησυχίες στις αγορές.
Τι μας έλεγε ο Τσίπρας; Ότι η οικονομία είναι το «ατού» του!
Ε, απ’ ό,τι φαίνεται είναι το Βατερλό του!
–Τι άλλο μας έλεγε ο Τσίπρας; Ότι οι ξένοι «εκτιμούν ιδιαίτερα το έργο του».
Ε λοιπόν, ούτε αυτό συμβαίνει! Το ακριβώς αντίθετο: Οι ξένοι τον αποδοκιμάζουν αυτή τη στιγμή. Και κάποιοι αρχίζουν να προεξοφλούν ότι έρχονται «χειρότερα».
Τον κρατούσαν «με τα δόντια» μέχρι να υπογράψει τις Πρέσπες και την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
Τώρα που τα υπέγραψε όλα, δεν τον έχουν ανάγκη πια. Και κυρίως, δεν τον… αντέχουν πια!
Γιατί με όσα κάνει θα αναγκαστούν τελικά να (ξανά) βάλουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη! Και δεν θα έχουν πια το «άλλοθι», ότι τους… «ξεγέλασαν» τα greek statistics.
Εδώ και πολλά χρόνια έχουν πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Κι όσα συμβαίνουν εδώ, γίνονται με πλήρη επίγνωση από την πλευρά τους. Με την ανοχή τους. Και με την κάλυψή τους.
Είναι υποχρεωμένοι, λοιπόν, να πουν καθαρά, όσα δεν έλεγαν ως τώρα, και να αποκαλύψουν όσα έκρυβαν ως τώρα:
  • –Ότι τα «υπέρ-πλεονάσματα» είναι «πέτσινα».
  • –Ότι οι μεταρρυθμίσεις όχι απλώς δεν προχωράνε, αλλά στην πραγματικότητα ξηλώνονται.
  • –Ότι τα κόκκινα δάνεια και η ΔΕΗ είναι «ωρολογιακές βόμβες» που θα σκάσουν όπου να ’ναι. Και δεν είναι οι μόνες.
* Κι όλα αυτά ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. Όπου μια υποτροπή της «ελληνικής κρίσης», θα μπορούσε να τραυματίσει την υστεροφημία της τωρινής Κομισιόν, αλλά και όλες τις πολιτικές ομάδες που στήριζαν την ανοχή της προς τον Τσίπρα. Είναι ώρα, λοιπόν, όλοι να πάρουν τις «αποστάσεις» τους.
Κι όλα αυτά είναι λόγος να επισπευσθούν οι εθνικές εκλογές εδώ!
Όχι μόνο γιατί το εθνικό συμφέρον το απαιτεί, καθώς μια παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία μπορεί να αποβεί μοιραία για την χώρα.
«Σκοτίστηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ για το «εθνικό συμφέρον».
Συμβαίνει όμως, επίσπευση των εκλογών να επιβάλει πλέον και το κομματικό συμφέρον του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν φύγει άμεσα, πριν αρχίσουν να τον χτυπάνε και απ’ έξω, ή πριν αρχίσουν να φαίνονται ή να σκάνε οι βόμβες που αφήνει πίσω του, τόσο μικρότερη μπορεί να είναι η ζημιά του στις κάλπες.
Αυτό που σας έγραφα τακτικά το τελευταίο διάστημα – ότι, δηλαδή, οι παροχές και τα άλλα προεκλογικά τεχνάσματα δεν του βγαίνουν του Τσίπρα – το λέει τώρα και το Reuters.
Αλλά, εδώ φαίνεται πως όχι μόνο δεν μειώνεται η ψαλίδα πια. Μπορεί και να ανοίξει απότομα, αν αρχίσουν να αποκαλύπτονται οι λαθροχειρίες του.
Αυτό δεν το λένε πλέον μόνο οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ (που πολλαπλασιάζονται συνεχώς). Το αντιλαμβάνονται και πολλοί δικοί του που πιέζουν για εκλογές το Μάιο.
Κι όταν διχάζεται το πιο στενό κυβερνητικό επιτελείο – για το πότε θα γίνουν εκλογές – και οι μισοί περίπου τις θέλουν το γρηγορότερο δυνατό, και μάλιστα την ώρα που η ψαλίδα είναι ήδη μεγάλη, αυτό τι σημαίνει;
  • –Ότι έχουν ήδη αντιληφθεί πως ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ τους – κυλάει εναντίον τους!
  • –Ότι καθυστερώντας δεν κερδίζουν τίποτε, μάλλον διακινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα.
  • –Ότι οι μισοί τουλάχιστον μέσα στο «στενό πυρήνα» εξουσίας του Τσίπρα έχουν ήδη πετάξει «λευκή πετσέτα».
Το επιβεβαιώνουν και όλες οι – πραγματικές – κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έρχονται καθημερινά! Η ψαλίδα ανοίγει…

Τώρα πια το φωνάζουν και οι απ’ έξω!
ΥΓ.1 Το τελευταίο «μεγάλο κόλπο» που ετοιμάζει ο Τσίπρας είναι να επιστρέψει στη σκανδαλολογία της Novartis. Οι αντίπαλοί τους τον περιμένουν ήρεμοι. Ξέρουν πως αυτό θα είναι το τελευταίο θανάσιμο λάθος του… 
Και πολλοί δικοί του τον προειδοποιούν: να μη το τολμήσει, γιατί τότε αντί να σπιλώσει τους αντιπάλους του, θα προκαλέσει το ακριβώς αντίθετο: θα διογκώσει την απαίτηση της κοινωνίας, να καθίσει ο ίδιος στο σκαμνί τελικά: για σκευωρία!
Η θέση του είναι ήδη δύσκολη – και χωρίς τη Novartis. O Καμένος – ευθέως και πλαγίως – μοιάζει έτοιμος να πάρει την «εκδίκησή» του. 
Και αυτά που ήδη υπονοεί ο Καμένος είναι πολύ πιο ουσιαστικά και χειροπιαστά, από τις συκοφαντίες των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Novartis.
Όσο περνάει ο χρόνος και αργούν οι εκλογές, τόσο πιο πιθανό γίνεται να φτάσουμε στις κάλπες με κεντρικό θέμα, όχι τη Novartis (που έχει ήδη ακυρωθεί ως σκευωρία), αλλά με τις πολύ πιο «θεαματικές» αποκαλύψεις Καμένου σε βάρος Τσίπρα! Και μάλιστα, χωρίς κουκουλοφόρους μάρτυρες αυτή τη φορά.
Όλα αυτά πλέον δεν τα «υποθέτουν» οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φοβούνται οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι!
Και δεν το κρύβουν.
ΥΓ.2 Κάποιοι υποστηρίζουν πως το διαζύγιο Τσίπρα – Καμένου ήταν από την αρχή ως το τέλος «στημένο».
Μπορεί να ήταν αρχικά. Μπορεί να το είχαν σχεδιάσει έτσι. Αλλά έχει πάψει πια να είναι «ελεγχόμενο» ή «βελούδινο».
Οι άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να στήσουν μια σκευωρία της προκοπής, είναι εντελώς απίθανο να στήσουν ένα «ελεγχόμενο διαζύγιο», ή μια διαμάχη που θα μείνει ως το τέλος «εντός ορίων».
Άλλωστε, οι υπαινιγμοί που ακούγονται εκατέρωθεν, έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια – προ πολλού μάλιστα.
Πολλοί στην κυβέρνηση άρχισαν να φοβούνται πια. Και είναι στο μόνο που έχουν δίκιο.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.