[ccpw id="136103"]

Η Ελλάδα έχει καταντήσει να γιγαντώσει τη φτώχεια για σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, όταν ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας έχουν παραδοθεί στους εμπόρους ναρκωτικών, στην πορνεία και τις συμμορίες, ενώ απαγωγές και ληστείες περνάνε στα ψιλά γράμματα λες και είναι συνηθισμένα φαινόμενα. 

Ακόμα και διεθνείς απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα είχαν οδηγήσει άμεσα στη φυλακή δεκάδες ανθρώπους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, μαζεύουν σκόνη στα συρτάρια κάποιων εισαγγελέων εδώ και έναν χρόνο.

Ταυτόχρονα, η πρόταση της Roland Berger για ενεχυρίαση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας η οποία δεν βρήκε ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση του 2013 έχει ήδη υλοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια από τον καραγκιόζη δήμαρχο με κλειδωμένο ορίζοντα 100ετίας,

…ενώ ο καθημερινός κόσμος φοβάται όταν κοιμάται το βράδυ στο σπίτι του μπας και μπουν κλέφτες και ξυπνήσει, αντίθετα με τις οδηγίες της αστυνομίας που του λέει να κάνει τον κοιμισμένο όταν του ξηλώνουν το σπίτι.

Μετά το εθνικό χαστούκι της εξευτελιστικής για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών, με την κυβέρνηση των Σκοπίων, όπου πολλοί σκέφτηκαν “τι χειρότερο θα μπορούσε να περιμένει ο Έλληνας;”

…έρχεται ο χειρότερος πρωθυπουργός των τελευταίων 198 ετών και πάει στην Τουρκία χωρίς ατζέντα και γυρνάει χωρίς να ενημερώσει τον λαό που είναι το αφεντικό του, τι συμφώνησε, τι έδωσε πάλι και τι πήρε ως αντάλλαγμα (αν πήρε).

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η Βουλή έχει γίνει θίασος σκιών για την επίτευξη κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών που εκλέχτηκαν με το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη.

Τα νούμερα που κάνουν τα νούμερα στην τηλεόραση ξεπερνούν αυτά των παραστάσεων του Δελφινάριου.

Εν μέσω όλων αυτών ο πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζοντας πως δεν τη βγάζει κυβέρνηση ως τον Οκτώβριο με πλειοψηφία χάρη στα μπαλώματα των ποταμισιοανελολεβέντηδων,

…προσπαθεί να στρεβλώσει τον κανονισμό της Βουλής για να διατηρήσει για λίγο ακόμη στον Καμμένο τα προνόμια αρχηγού κόμματος,

…με το απερίγραπτο κ. Ζουράρι και τον ταλαντούχο κ. Θ. Παπαχριστόπουλο σε ρόλους μπαλαντέρ, το πρωί μαθήτρια – το βράδυ καθηγήτρια και άλλες απλά εξωπραγματικές καταστάσεις.

Αν ζούσε ο Σπαθάρης θα υποκλινόταν στο σενάριο θεάτρου σκιών που έχει στήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τον μυστικοσύμβουλο που υποτίθεται ότι αποχώρησε από την πολιτική, αλλά συνεχίζει και ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες.

Για κακή τους τύχη, οι δρομολογήσεις τύπου “Καραγκιόζης Δήμαρχος” δεν αντέχουν για πολύ στο χρόνο.

Θα μου πείτε ο σκοπός επετεύχθη,

  • οι γεωπολιτικές υποχωρήσεις κόντρα στο συμφέρον της Ελλάδας έγιναν, 
  • η περιουσία της χώρας υποθηκεύτηκε, 
  • η βαλκανική ηγεμονία της Ελλάδας που ήταν χτισμένη στις επενδύσεις τριών δεκαετιών ξεπατώθηκε, 
  • η μεσαία τάξη ξηλώθηκε στις ραφές και 
  • ο κόσμος φοβάται πλέον να βγει από το σπίτι του και φοβάται να μείνει και μέσα στο σπίτι του.

Όπως ακριβώς δηλαδή αν είχε τον Καραγκιόζη Δήμαρχο.

Όπως τον έχει κιόλας!

Του Άγη Βερούτη
capital.gr

Πηγή