Με το να παραχωρούμε απεριόριστες πιστώσεις στο μέλλον, έχουμε εκθρέψει τη σημερινή πολιτική εκτρωματική κατάσταση, που τόσο προκλητικά εκδηλώθηκε και χθες στη Βουλή.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Κι όσο ανεχόμαστε την πολιτική κοροιδία και μάλιστα στις παρυφές της προδοσίας, επιτείνουμε την ουτοπία και δεν θα αποφύγουμε την απέχθεια που προκαλεί η ιδέα να υποστούμε εγκεφαλική άμβλωση υπομένοντας το αδιανόητο…
Διαφορετικά αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το αδιανόητο, την αποδεδειγμένη πλέον περιφρόνηση ακόμη και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, από τους πολιτικούς της συμφοράς, θα καταντήσουμε υποχείρια δίχως ελπίδα γλυτωμού ή το χειρότερο μια φυλή φρενοβλαβών, που μένουν κουφοί απέναντι στην πειθώ.
Σε τούτο τον τόπο έχει επανειλημμένως επιβεβαιωθεί πως ο ορθός λόγος είναι μια πλάνη. Τα γεγονότα το δείχνουν με αρκετά πειστικό τρόπο. Και η Ιστορία καταγράφει τούτη τη “φυσιολογική σχιζοφρένεια” που προσδιορίζει τη στάση μας απέναντι των καταιγιστικών γεγονότων.
Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται μονότονη η επανάληψη των παραπάνω από τον γράφοντα, και η ανακίνηση τους να προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας, αλλά δεν είναι αυτό ένας σοβαρός λόγος για να αντιπεράσουμε την πραγματικότητα μας.
Γιατί απ’ αυτή την “πραγματικότητα”, που την αντιμετωπίζουμε με την αταραξία των στωικών ή την έκσταση των περιστρεφόμενων δερβίσηδων ή με την φτηνή “νιρβάνα”, εξαρτάται η εθνική μας πλέον υπόσταση, μη αντιδρώντας στις έξαλλες αφομοιώσεις των δρώμενων και των στρατευμένων απόψεων, ενισχύοντας εν τη αγνοία μας ένα σύστημα μακάριας εμπιστοσύνης προς τους αλχημιστές του πολιτικού μηδενισμού…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.