Απλή παράλειψη ή ομολογία ήττας; Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή απέφυγε με τρόπο κομψό αλλά σαφή να πει ότι στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος. Αντιθέτως για πρώτη φορά προσέγγισε τα αποτελέσματα της κάλπης με άξονα όχι το κόμμα του αλλά την επίδοση του αντιπάλου του.
Από: liberal.gr – Του Γιάννης Κ. Τρουπή
«Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα», είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε μάλιστα με νόημα, αποφεύγοντας να “προβλέψει” την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«…Και την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει. Έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει», είπε ο πρωθυπουργός.
Ήταν η πρώτη φορά που ο κ.Τσίπρα ακολούθησε αυτή την ομολογουμένως ηττοπαθή τακτική. Ενδεικτικό της μεταστροφής του πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι περίπου δύο μήνες νωρίτερα από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, μιλούσε ανοιχτά για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το 2019 θα είναι έτος ορόσημο, για μια νέα νικηφόρα πορεία για την Αριστερά, για τη δικαίωση των αγώνων μας και των θυσιών του λαού», τόνισε την 1η Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας με την ομιλία του τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως γίνεται αντιληπτό μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες προφανώς και έχουν μεσολαβήσει αρκετά τα οποία έχουν κάνει τον κ.Τσίπρα να αποφεύγει τη λέξη “νίκη”, έστω και αν αυτο συμβαίνει σε πρώτη φάση εν τη ρύμη του λόγου, από το βήμα της βουλής.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει μπει σε μία λογική διαχείρισης της διαφαινόμενης ήττας , καθώς τα σημάδια είναι πολλά και όχι απαραίτητα αισιόδοξα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές είναι άσχημες, η συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε περαιτέρω κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κυβερνώντος κόμματος στις μεγάλες πόλεις αγκομαχούν δημοσκοπικά ακόμα και να περάσουν στον δεύτερο γύρο , ενώ η εικόνα στις περιφέρειες δεν είναι καλύτερη. Το πλαίσιο λοιπόν μοιάζει ασφυχτικό για τον κ.Τσίπρα, ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αντιλαμβάνεται τη δυσκολία των επόμενων μηνών. Η δυσκολία αυτή περνά πλέον . δημόσιο λόγο του πρωθυπουργού με συνέπεια την προσέγγιση των πραγμάτων μέσα από μια ηττοπαθή λογική.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.