«Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής, αλλά αυτό το μετερίζι είχα δικαίωμα να το έχω εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό ως επικεφαλής κι αρχηγός ενός κόμματος» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος από το βήμα της βουλής.
Του Στρατή Μαζίδη
Αν είχες δικαιώματα κ. Καμμένε, τότε αντίστοιχως υπήρχαν και υποχρεώσεις. Ποιες είναι όμως αυτές οι υποχρεώσεις; Μα τίποτε περισσότερο από τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις. Οι φίλοι αυτής εδώ της ταπεινής γωνιάς γνώμης ίσως θυμούνται τι σημειώναμε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Πως η επιλογή Καμμένου για κάποιον αναποφάσιστο που φοβόταν την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά εθνικών και κοινωνικών θεμάτων, θα αποτελούσε ένα είδος κυματοθραύστη.
Ο κ. Καμμένος διέθετε το μέγεθος αλλά τελικά όχι το υλικό ενός κυματοθραύστη. Σε μια σειρά λεγόμενων “προοδευτικών” νομοσχεδίων όπως η ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης κ.α., ο συγκυβερνήτης δεν έθεσε βέτο για να επαληθεύσει τη φερεγγυότητα των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Ούτε καν για να αυξήσει την απήχησή του στο δεξιό ακροατήριο. Τι έκανε; Απλά άφηνε τα πασοκοποτάμια να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Μη τηρώντας όμως τις υποχρεώσεις που μόνος του ανέλαβε, απώλεσε και το δικαίωμα που είχε ως εκλεγμένος καθώς κι αυτός για άλλα πράγματα εξελέγη και διαφορετικά έπραξε.
Η υπόθεση του Σκοπιανού ήταν ο τραγικός επίλογος. Δύο χρόνια τώρα είχε κάθε ευκαιρία να τερματίσει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα. Τις κλώτσησε όλες. Δεν άδραξε καμία ενώ θυμήθηκε να το παίξει μακεδονομάχος στην τελική ευθεία της τρέχουσας θητείας.
Έστησαν λοιπόν και το διαζύγιο με τον πρωθυπουργό. Όμως ο κ. Καμμένος φαίνεται πως δε διαβάζει ιστορία και μάλιστα τη νεώτερη. Αν το έκανε, θα είχε διαπιστώσει πως ο συγκυβερνήτης του πουλά πολιτικά τους συντρόφους του για το δικό του όφελος. Πού είναι το βασικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015; Γιατί είχε αρνηθεί την ΠτΔ το 2014 ο Φώτης Κουβέλης; Μόλις λοιπόν ο Πάνος Καμμένος κατέβηκε από το πλοίο, ο Τσίπρας έσπευσε να τον αδειάσει.
Ο κ. Καμμένος τώρα εμφανίζεται θυμωμένος. Προφανώς άλλα είχε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα. Όπως κι ο ίδιος άλλα είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.