Με δέκα μονάδες διαφορά και ποσοστό 31,3% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σύμφωνα με την πρόθεση των ψηφοφόρων λαμβάνει ποσοστό του 21, 1%, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης.

Αναδημοσίευση από: enikos.gr

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας που παρουσιάστηκε κατ’ αποκλειστικότητα στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα», η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6.4% καταγράφεται η Χ.Α , με 5.5% το ΚΚΕ, με 5.2% το ΚΙΝ.ΑΛ ενώ με αναγωγή, στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».

 

Εκτός, του κοινοβουλίου, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκονται οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (ποσοστό 48%) ενώ στη σύγκριση μεταξύ των δύο συν-κυβερνήσεων των τελευταίων ετών η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρίνεται καλύτερη από ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σε σύγκριση με 23% των πολιτών που θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

ΣΥΡΙΖΑ 21,1%

ΝΔ 31,3%

ΧΑ 6,4%

ΚΚΕ 5,5%

ΚΙΝ.ΑΛ 5,2%

ΑΝΕΛ 1,5%

Έν. Κ. 2,4%

ΠΟΤΑΜΙ 1,2%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,3%

ΛΑΕ 1,4%

ΕΛ.ΛΥΣΗ 2,8%

ΑΛΛΟ 5,1%

ΑΝΑΠΟΦ. 14,8%

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η έρευνα είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview τηλεφωνικά το διήμερο 4/2 έως 6/2/2019, σε δείγμα 1.005 ατόμων

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.