[ccpw id="136103"]

Καταλάγιασε ήδη το Σκοπιανό. Ελληνική συμφωνία την είπαν και ας την ψήφισαν κάποιοι που το 2020 δεν θα τους ξέρει ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους… Θα τους ξεχάσουν και στο καφενείο που ξημεροβραδιάζονται.

Βάλτε κάτω ονόματα και πολιτική ιστορία και σκεφτείτε αν υπήρχε και η ελάχιστη περίπτωση να εμπιστευόσαστε ψιλικατζίδικο ή μηχανάκι για πίτσες… στα συγκεκριμένα πρόσωπα του “ναι σε όλα”, της Βουλής.

Και ας πάμε στο δεύτερο μέρος. Στην ήδη ανοικτή σελίδα… του Αιγαίου και των αποθεμάτων του σε πετρέλαια και φυσικό αέριο. Εκεί που επίσης θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Αφήνουμε τις εκλογές παράμερα… Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν τελειώσαμε με τις εντολές που μας δόθηκαν για το “μπαξίσι” της εξόδου από το μνημόνιο και κάποιο 3,5% (ενός και μόνο γύρου) σε δανεικά από τις αγορές.

Και επειδή λεφτά να ταΐσουμε τη νομενκλατούρα στο κράτος δεν έχουμε, τι κάνει το γνωστό πλέον, ελληνικό κράτος απατεώνας;

Βγαίνει παγανιά και παίρνει πίσω κάθε μικρή ή μεγάλη ευκολία προς τους ιθαγενείς, που έτσι κι αλλιώς ξεγελούσε όταν τους ζητούσε δανεικά και μπροστάντζες φόρων, για να τα φέρει βόλτα.

Ανάμεσα σε αυτές και η ψευτοέκπτωση 1,5% στην παρακράτηση (με το έτσι θέλω) φόρων από μισθούς και συντάξεις (Η κρυφή επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων) που την έκοψαν για να μαζέψουν (στο 2018) κάπου 400.000.000 ευρώ και να χοροπηδάνε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

“Αξιοσημείωτη αύξηση το ενδεκάμηνο του 2018 καταγράφεται και στα έσοδα από παρακρατούμενους φόρους σε μισθούς και συντάξεις ως απόρροια των αλλαγών που επήλθαν με τα άρθρ. 69, ν.4472/2017 και άρθρ. 115, ν.4549/2018”, γράφουν, μέσα στην τρελή χαρά, οι φοροεισπράκτορες του υπουργείου Οικονομικών με, ακαταλαβίστικη κρατικίστικη γλώσσα, αλλά εννοούν τα 400 εκατ. που βούτηξαν από τις τσέπες μισθωτών και συνταξιούχων.

Χαίρονται και για άλλους λόγους στο υπουργείο Οικονομικών της δίκαιης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ…

Για τα κλοπιμαία σε φόρους, επιστροφές ΦΠΑ και πληρωμές προς τις επιχειρήσεις (αυτά που οι θεσμοί τα έχουν εντοπίσει και τους απειλούν…), κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ, που δεν πρόκειται να τα δώσουν στους δικαιούχους μέχρις τις εκλογές!!!

Ποιοι έχουν σειρά στην παγανιά… του κράτους απατεώνα και της δήθεν αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ήλθε να μας σώσει από την φαυλότητα των άλλων; Τα νοίκια, οι μεταβιβάσεις ακινήτων και κάθε μορφής ενοικιαζόμενα δωμάτια για ολιγοήμερη παραμονή στην Ελλάδα ή για διακοπές.

Αυτή την κλοπή μεθοδεύει τώρα το ληστρικό και απατεωνίστικο ελληνικό κράτος.

Άφησαν τις πωλήσεις των ακινήτων να φουσκώσουν… Καλλιέργησαν, με κόλπο, τη δήθεν νέα οικονομία των ενοικίων…, αλλά η φορολογική βελόνα που θα σκάσει την φούσκα παραμονεύει ήδη…

Τι νομίζετε δηλαδή. Δεν θα αντέγραφαν, (αυτοί που μας φορτώθηκαν για να μας αλλάξουν το παλιό…) τη “μαγκιά” των άλλων;

Ακόμη τρέχουν και δεν φτάνουν οι αφελείς που πίστεψαν την ανάπτυξη… του 2005-2008 και το πώς μπορούν να βγάλουν λεφτά από ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και άλλες εναλλακτικές μορφές ενεργείας, αλλά έχασαν και τα οικόπεδά τους…

Δεν θα ξεκαλοκαιριάσουμε, λοιπόν, και τα συστήματα ταχείας ενοικίασης και του οικογενειακού τουρισμού με σπίτια και δωμάτια θα μαρτυρήσουν φορολογικά. Θα κοκκινίσουν στο φορολογικό αίμα που θα μεταγγίσουν… για να πληρωθεί η νομενκλατούρα του κράτους απατεώνα…

Έρχεται όμως η ανάπτυξη… Έρχονται οι αμερικάνικες και ελληνοαμερικανικές επενδύσεις… Έρχονται και ξένα κεφάλαια μαζί με το τρένο της δίκαιης ανάπτυξης…, αντιλέγουν (σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες) όταν τους τρίβουν στη μούρη στοιχεία για το ανύπαρκτο δίκαιο κράτος και την ανύπαρκτη Πολιτεία προς τους ιθαγενείς πολίτες της.

Αλλά ποιος θα επενδύσει στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων, σύντροφοι, με ένα ασήμαντο αριστερό στοιχείο να εκπροσωπεί ολόκληρη την Πολιτεία (η αξιοπιστία της οποίας ανεβοκατεβαίνει και πηγαινοέρχεται… σε όλες τις διεθνείς μετρήσεις). 

Ποιος θα φέρει κεφάλαια σε μια χώρα που, από ευρωπαϊκή των Βαλκανίων, κατάντησε η χειρότερη Βαλκανική της Ευρώπης, με σοβαρότατες εκκρεμότητες στον ρόλο της, μετά την ολοκλήρωση των γεωπολιτικών και οικονομικών (ενεργειακών κυρίως) ανακατατάξεων στα Βαλκάνια, σε συνδυασμό και με τη νέα οπτική… αμερικανικών συμφερόντων στο Αιγαίο. 
Ντροπή πια.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή