. – Πρώτος έρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννης, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της Αθήνας με 33,8%.  Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος με 8,5% και σε κοντινή απόσταση ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με 7,9%. Στην τέταρτη θέση  ακολουθεί ο προερχόμενος από τη ΝΔ, με σημαντική πορεία στο δήμο της Αθήνας Χρήστος Τεντόμας με ποσοστό 6,2%. 
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στην… πέμπτη θέση, με ποσοστό 6% ενώ το 59,3% δηλώνει πως δεν τον γνωρίζει καν.
Στο 4,2% βρίσκεται ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ, με 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες. Σημαντικό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων με 25,7%.
Οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Επίσης το 9,5% θεωρεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος. 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 25 – 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών. Καθαριότητα, εγκληματικότητα, τα προβλήματα του οδικού δικτύου και το κυκλοφοριακό με την έλλειψη πάρκινγκ απασχολούν τους δημότες. 

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.