[ccpw id="136103"]

Τα τριάκοντα “αργύρια” (με τη μορφή 750 εκατ. ευρώ –από κέρδη ομολόγων– ως πρώτη δόση του 2019, για το χρέος), προς τον χρήσιμο ΣΥΡΙΖΑ για το “κατά παραγγελία” μαγείρεμα και σερβίρισμα… του Σκοπιανού, θα αποδειχθούν “κίβδηλα” , σε 30 ημέρες…

Οι “κουτόφραγκοι” δεν καταλαβαίνουν από προεκλογικά αριστεριλίκια και αριστερές μπαγασιές… στους ιθαγενείς, έστω και αν ένα 3-4% νομίζει (δυστυχώς ακόμη) ότι τα αριστερά ταξίματα του Τσίπρα, θα έχουν αντίκρισμα στην οικονομία. Και, κατ’ επέκταση και στην αγορά.

Όταν ο Τσακαλώτος και η “συντροφία”… διαβάσουν (στο τέλος Φεβρουαρίου), την έκθεση της Τρόικας, για τα πάρε-δώσε… (προαπαιτούμενα και εφαρμογές τους) στη συμφωνία με τους δανειστές (για έξοδο από το μνημόνιο) θα διαπιστώσουν (αργά βέβαια…) πως το “ξεβράκωμα” ΣΥΡΙΖΑ μόλις που ξεκίνησε…

Να (μια πρώτη γεύση) τι μας περιμένει, καταμεσής του προεκλογικού Καρνάβαλου…, από περιγραφές (εκ μέρους της Επιτροπής) του Ντέκλαν Κοστέλο (H αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ήταν απογοητευτικη) ο οποίος δεν κρύβει πως “…λείπουν οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση. 

Η δε μεγαλύτερη ενόχληση στην Κομισιόν είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση όταν και οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν πρότειναν ύψος 11%”.

Για να το διασκεδάσουμε κάπως, ας πάρουμε ανάμεσα στα 16 προαπαιτούμενα-γαργάρες… του αριστερισμού του ΣΥΡΙΖΑ, την αποδοχή της απαίτησης των δανειστών ότι σε θέσεις Γενικών Γραμματέων δεν θα διορίζονται κομματόσκυλα αλλά μόνιμοι τεχνοκράτες με ειδικά προσόντα και αξιοκρατία (ο ΣΥΡΙΖΑ τα έλεγε αυτά το 2014, οι δανειστές του τα επέβαλλαν…).

Αυτό μπορεί να μην λέει τίποτε για την ελληνική σοβιετία, ωστόσο σημασία έχει πως η πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα είναι που κλείνει, το κύκλωμα διορισμών του κομματικού στρατού κατοχής και σε θέσεις των “αξιωματούχων”, ακυρώνοντας την ιεραρχία.

Την ιεραρχία που περιθωριοποιήθηκε το 1980, μετά την οριστική εγκατάσταση και κομματικών επιτελείων, στα υπουργεία, μέσω του “τίτλου” των Γενικών Γραμματέων, υποβαθμίζοντας σε επίπεδα απλού υπηρεσιακού εισηγητή (χωρίς βέτο και κύρος) τους τότε Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές των υπουργείων αφού το δικαίωμα άποψης μεταβιβάσθηκε στους Γενικούς Γραμματείς και τους συμβούλους υπουργών.

Ο θεσμός λοιπόν (στα χαρτιά τουλάχιστον και θα δούμε στην πράξη…) περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (με παρέμβαση των δανειστών) από τους χρήσιμους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και, ας σημειωθεί, πως δεν πρόκειται για αυτόματη αναβίωση και της ιεραρχίας στα υπουργεία, αλλά για, αλά-γκρέκα, μεταβολή του θεσμού του Γ.Γ. Κάτι είναι και αυτό όμως…

Για τη δόση των 750 εκατ. ευρώ οι δανειστές δεν σταματούν σε αυτά.

Θα αναζητήσουν και άλλες “γαργάρες” από τον ΣΥΡΙΖΑ ως “εξεταστέα ύλη” των Τσακαλώτου-Χουλιαράκη, στις 11 Μαρτίου στο Eurogroup, μαζί με “απολογίες” για τον κατώτατο, για τα επιδόματα και για το προεκλογικό “κλείσιμο του ματιού”, στο δημόσιο και σε μεγάλες ομάδες συνταξιούχων για αναδρομικά με κίνδυνο δημοσιονομικής εκτροπής 3,5 δισ. ευρώ.

Με όλα αυτά όμως η πρώτη δόση του 2019 δεν είναι καθόλου στην τσέπη μας, όπως άλλωστε αφήνουν να καταλάβουμε και από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, στην αγωνία τους να καλύψουν τα αριστερά κενά τους μετά την ελληνική προσφορά στο Σκοπιανό.

Αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον σώσουν οι παρεμβάσεις-μαϊμού, που ετοιμάζει για δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας, ούτε οι διορισμοί από τα παράθυρα σε κρατικούς Οργανισμούς που (θέλουμε δεν θέλουμε) θα βρεθούν και σε άλλα χέρια, μέχρι το 2022, (υγεία, παιδεία, μεταφορές, ενέργεια, έρευνες πετρελαίου – φυσικού αερίου, προϊόντα άμυνας, ναυπηγική βιομηχανία και χρήσιμες ακτές ή παραλίες που ακόμη ανήκουν στον κράτος). 

Οι επόμενες 16 νέες γαργάρες των Συριζαίων τερματίζουν όλη εκείνη την αριστερά της αρλούμπας, που πλασάρισε, ερασιτεχνικά και ανεπιτυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας, ως δήθεν πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυσκολεύοντας αφόρητα τη ζωή όλων μας και κυρίως των αριστερών του, στους οποίους άλλα τους έλεγε και άλλα τους έδειξε…

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή