[ccpw id="136103"]

Ο Πάνος απειλεί με αποκαλύψεις αφού διαπίστωσε την πικρή επίγευση της εμπιστοσύνης που έδειξε στον Αλέξη. Όπως κατάλαβε και ο βάτραχος όταν τον τσίμπησε στην πλάτη ο σκορπιός εν μέσω ποταμού. 

Κάτι ήξερε μάλλον ο Αίσωπος, Πάνο.

Από την άλλη, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν φεύγει από το ενδιαφέρον κανενός, ειδικά των “ακροδεξιών εθνικιστών, μη σκεπτόμενων” κατά πως είπε ο Αλέξης στον Μακρόν, όπως εμείς οι 1.000.000 που κατεβήκαμε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ως ειρωνεία της τύχης λίγο μετά, το Open Society [ίδρυμα χρηματοδοτούμενο από τον Τζορτζ Σόρος] είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλλον δεν πήραν την άδεια του πρωθυπουργού πριν το γράψουν αυτό. Είπε όμως ο Σόρος ότι η Ελλάδα είναι τώρα πιο ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, μετά την κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια, πράγμα που θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν απογοητευτικό για το πόσο υποτιμά πλέον ο πλανήτης ολόκληρος τη νοημοσύνη των ανθρώπων που έβγαλαν το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Πέρα από τα παραπάνω κάποιοι έχουν πανικοβληθεί με την προοπτική αποκάλυψης των χρηματοδοτήσεων του καθεστώτος Μαδούρο σε πολιτικά κόμματα άλλων χωρών.

Και πιθανόν δικαιολογημένα, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην οποία η πρεσβεία της Βενεζουέλας αναβαθμίστηκε μετά τις πρώτες εκλογές του ‘15.

Η σημειολογία και η προπαγάνδα ήταν ανέκαθεν πεδίο υπεροχής της “αριστεράς”, αλλά με την πιθανότατη εμπλοκή της CIA στο παραπάνω ερώτημα τα πράγματα χοντραίνουν.

Η εκατόμβη του Ματιού παραμένει με όλα τα ερωτήματα αναπάντητα όσο και οι 25 νεκροί της Μάνδρας. Και τα λεφτά που έδωσαν ιδρύματα και ιδιώτες ακόμα βρίσκονται στην τσέπη του κράτους.

Η οργή του κόσμου φαίνεται από τις αντιδράσεις τους στην παρουσία όσων έχουν πλέον στιγματιστεί με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και ακούω ότι έχει πέσει γραμμή να γίνεται bullying προς εταιρίες που έχουν δουλειές με το δημόσιο, ώστε να επιβάλλουν στους εργαζόμενούς τους να κατεβάσουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που εναντιώνονται στη συμφωνία.

Η απειλή μη υπογραφής συμβάσεων, μη πληρωμή δεδουλευμένων κλπ είναι η πρώτη γραμμή επίθεσης. Όταν έχω απτά στοιχεία με ονόματα και διευθύνσεις εδώ θα είμαστε.

Αυτό όλο ίσως είναι το ανησυχητικότερο όλων καθώς παραπέμπει σε εποχές δεκαετίας του ‘80 και προηγούμενες.

Σε ένα άλλο μέτωπο η υπόθεση Πετσίτη οδηγεί υπουργούς στον εισαγγελέα, που καθόλου δεν ενισχύει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Αλλά τι να λέμε τώρα. Το ηθικό πλεονέκτημα εξατμίστηκε μόλις άρχισε το πήγαινέλα.

Για να δούμε τι θα δούμε! Ειδικά μετά την πτώση της Ελλάδας κατά 8 θέσεις στην έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά.

Και μη χειρότερα, αν και δεν ελπίζω τίποτα θετικό από την παρούσα κυβέρνηση. Το μόνο που ελπίζω ότι θα κάνει ο θίασος για να σώσει την Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές.

Τίποτε άλλο.

Του Άγη Βερούτη
capital.gr

Πηγή