Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Σαββίδη για χρηματοδότη των συλλαλητηρίων…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Είχε προγραμματιστεί εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών, όπου το International Hellenic Association (IHA), οι Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΛΑΣ) Πολεμικού Ναυτικού (ΕΛΑΝ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΛΑΑ), υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου διοργάνωναν εκδήλωση την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 με θέμα: Η Μακεδονία μία και ελληνική. Μεταξύ των ομιλητών θα ήταν, ο πρέσβης ε.τ. κ. Περικλής Νεάρχου και ο συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής κ. Γεώργιος Ρωμανός.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” έντρομη από το δεδομένο αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης, η οποία θα καυτηρίαζε την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποδείκνυε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ακύρωσε απόλυτα φασιστικά την εκδήλωση. Εκδηλώνοντας έτσι, ακόμη μια φορά τον τρόμο της μπροστά στην πανεθνική αντίδραση του ελληνικού λαού κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγα 24ωρα πριν είχε ψηφίσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι γυρολόγοι – καιροσκόποι βουλευτές.
Η πληροφορία δε που έφτασε στα αυτιά μας είναι ότι, η κύρια μεσολάβηση της ακυρώσεως της εκδηλώσεως στο Πολεμικό Μουσείο έγινε από τον πρώην ΓΕΕΘΑ και νυν ΥΠΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.
Ξέσπασε κατά της κυβέρνησης ο λαός του ΠΑΟΚ…
Επίσης την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ και αφού είχε ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική συνάντηση από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε το εθνικό εμβατήριο: 
«Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…».
Αντιλαμβάνεστε ότι οι χιλιάδες λαού, όρθιοι τραγουδούσαν τον χιλιοδοξασμένο παιάνα, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψαν ερήμην της βουλήσεως του λαού μας 153 βουλευτές.
Όμως στο γήπεδο της Τούμπας υπήρξε και πανό, που αναφερόταν κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σε αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα ακούστηκε το σύνθημα:
«Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, η Μακεδονία γη ελληνική».
Μια δουλική κυβέρνηση…
Είναι δεδομένο, ότι η συμμετοχή της διοικήσεως του ΠΑΟΚ στη φιέστα του γηπέδου της Τούμπας, τάραξε, θορύβησε, πανικόβαλε την κυβέρνηση της μειοψηφίας που αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά, παραχώρησε τη Μακεδονία μας σε ξένα χέρια! Γιατί γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ, όπως ο Άρης και ο Ηρακλής είναι Σωματεία με οργανωμένους οπαδούς! Και τρέμουν τη λαϊκή οργή.
Όμως αυτά τα θρασύδειλα ανθρωπάκια της κυβερνήσεως μειοψηφίας έχουν χάσει τελείως το μυαλό τους και προκαλούν ασύστολα.
Μετά την αντιδημοκρατική ακύρωση της εκδηλώσεως στο Πολεμικό Μουσείο, προχώρησαν και σε άλλο αισχρό ατόπημα.
Απαγορεύουν τον παιάνα – εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή…» από το ελληνικό Στράτευμα! Μια δουλική απόφαση σε απόλυτη εκτέλεση της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον Ζόραν Ζάεφ που σε καθημερινή βάση καταστρατηγεί από το α έως το ω αυτήν την Συμφωνία! Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, το πόσο δουλική στον διεθνή παράγοντα είναι αυτή η κυβέρνηση.
Πίσω από τα συλλαλητήρια ο Σαββίδης καταγγέλλουν οι ΗΠΑ…
Όμως ο τρόμος, ο πανικός δεν έχει κυριεύσει μόνο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ! Ο οποίος εκφράστηκε μέσα από την πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα “New York Times”, η οποία έγραψε στις 25 Ιανουαρίου 2019 πως πίσω από την χρηματοδότηση των μεγάλων συλλαλητηρίων στην Ελλάδα είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και γνωστός ρωσόφιλος μεγιστάνας Ιβάν Σαββίδης! Συγκεκριμένα έγραψε, όπως μας ενημερώνει το έγκυρο ειδησεογραφικό πόρταλ του Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου Γιάννη Κουντούρη, Greek News on Demand:
«Στην προσπάθεια της Ρωσίας να κυριαρχήσει στην ελληνική ψηφοφορία, φέρεται να πλήρωσε διαδηλωτές, προσπάθησε να υποδαυλίσει εθνικιστικά συναισθήματα και στις δύο πλευρές των συνόρων, καθώς και να επηρεάσει τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και με μια γνωστή τακτική, τροφοδότησε το Διαδίκτυο με παραπληροφόρηση και προπαγάνδα! Αλλά αυτή τη φορά, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι παρατηρητές, λένε ότι οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους στο ίδιο πολιτικό “χαρτοπαίγνιο”.
“Θα το αποκαλούσα ένα αβέβαιο λάθος”, δήλωσε ο Χριστόφορος Ρ. Χιλ, ένας πρώην πρεσβευτής στην πΓΔΜ, ο οποίος πρόσθεσε, ότι η Ρωσία αναστάτωσε την ελληνική κυβέρνηση και την ώθησε πιο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη Δύση, ο κ. Hill είπε: “Είναι ένα φωτεινό σημείο.”…
Η Ρωσία ήλπισε ότι θα αποτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σε μη ελάχιστο βαθμό, αναφέρουν οι αναλυτές, από το φόβο ότι η Σερβία θα μπορέσει στη συνέχεια να δελεαστεί από τη Δύση. Η ψηφοφορία την Παρασκευή επικύρωσε ουσιαστικά μια συμφωνία που είχε επιτευχτεί τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ της Μακεδονίας (;;;).
Εκείνη την εποχή, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Α. Τσιζόφ, προειδοποίησε ότι ενώ η χώρα “δεν θα ρίξει πυρηνικές βόμβες”, υπήρχαν “λάθη που έχουν και συνέπειες”. Ο Geoffrey R. Pyatt (Τζέφρυ Πάιατ), πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και ένας πρώην αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία, εξοικειωμένος με το βιβλίο παιχνιδιού της Ρωσίας, ειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι το Κρεμλίνο μπορεί να “μαγειρεύει” κάτι!
Τον ίδιο μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν τις επικοινωνίες που έδειξαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ελληνο-ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και πρώην μέλος της ρωσικής Δούμας με το Κόμμα Ενιαίας Ρωσίας του κ. Πούτιν, συνεργάστηκε με το Κρεμλίνο για να υπονομεύσει τη συμφωνία χρηματοδοτώντας τους διαδηλωτές. Παρέδωσαν τις παρακολουθήσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είχε προηγουμένως αρνηθεί να τιμωρήσει τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση ενός πρώην κατασκόπου και της κόρης του στη Βρετανία και η οποία υποστήριξε την μη επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.
Τα αποδεικτικά στοιχεία της ρωσικής ανάμιξης χάλασαν κάπως γρήγορα τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, που απέπεμψε δύο Ρώσους υπηκόους και εμπόδισε την είσοδο και άλλων δύο. Λίγο αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση επεσήμανε σε μια δήλωση την παρουσία στην Ελλάδα της “Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης”, μιας ρωσικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για τον “αφελληνισμό” των πατριαρχείων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των αντιπάλων δηλαδή, του πατριάρχη της Μόσχας. Δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των τσάρων τον 19ο αιώνα, η ομάδα διοικείται τώρα από τον Σεργκέι Στίπασιν, πρώην επικεφαλής ρώσος κατάσκοπος και κυβερνητικός υπουργός.
Σε μια συνέντευξη του Σεπτεμβρίου στον Der Spiegel (σ.σ. γερμανικό περιοδικό), ζήτησε ουσιαστικά την απόσχιση από την Ελλάδα του σημαντικού θρησκευτικού χώρου του Αγίου Όρους ως “ανεξάρτητης μοναστικής δημοκρατίας – κάτι σαν το κράτος του Βατικανού στη Ρώμη”…
Απαντώντας στις έντονες καταδίκες από την Ελλάδα, κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι ακύρωσαν τις επισκέψεις και ο κ. Πούτιν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης ως “ανοησίες “.… “Δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι”, δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας, ο διοργανωτής των διαμαρτυριών και ο αυτό-προσδιοριζόμενος πατριώτης, την παραμονή της ψηφοφορίας. Στηλίτευσε την ιδέα, ότι οι Ρώσοι έβαλαν χέρι στις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση ερχόταν συχνά από την ελληνική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Είναι δολάρια”, είπε, “ΟΧΙ ρούβλια”»!
Διαπιστώνεται λοιπόν, πέραν των άλλων, ότι η αγάπη των Αμερικανών για τον Αλέξη Τσίπρα ξεχειλίζει! Τον Αλέξη Τσίπρα που πρωτοστατούσε σε διαδηλώσεις κατά των Αμερικανών, αφού τους θεωρούσε φονιάδες των λαών και τις εν Ελλάδι βάσεις τους, βάσεις θανάτου.
Αλλά πως αλλάζουν οι καιροί;
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Μαρινάκης – Μελισσανίδης…
Ωστόσο, λυπάμαι πολύ γιατί την ίδια ημέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, λίγη ώρα μετά διεξαγόταν στην Τρίπολη και ο αγώνας Αστέρα Τρίπολης – Ολυμπιακού. Και δυστυχώς οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τραγουδούσαν παραφρασμένο τον παιάνα “Μακεδονία ξακουστή…” . τέλος κραύγαζαν:
“Γαμι…ται ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη”.

Ατιμωτικές, αντεθνικές εκφράσεις που βγαίνουν από χείλη ανεγκέφαλων!

Και θέλω στο σημείο αυτό να καλέσω τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, που είμαι σίγουρος ότι δεν ενστερνίζεται αυτήν την αντεθνική βωμολοχία από τους οργανωμένους οπαδούς της Ομάδος του, να τους νουθετήσει! Να απαγορεύσει από χείλη οπαδών του Ολυμπιακού να βγουν ξανά τέτοια αντεθνικά συνθήματα, από τη στιγμή που η Πατρίδα μας χρειάζεται ομοψυχία! Από τη στιγμή που ο κ. Μαρινάκης είναι κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και πρόσφατα δημόσια κατηγόρησε την κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ! 
Το ίδιο μήνυμα στέλνω .ν μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη! Εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα της προσεχούς Κυριακής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ας καλέσει τους οργανωμένους φιλάθλους της ΑΕΚ – και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό – και να τους ζητήσει να μην προβούν στο ολισθηρό ατόπημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού.
Η Πατρίδα κινδυνεύει. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών.
Ας προστατέψουμε – τουλάχιστον εμείς – την Ελλάδα μας!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.