[ccpw id="136103"]

Χαρακτήρισε (στην Κύπρο) «ακροδεξιούς λαϊκιστές» και «χωρίς μυαλό» όσους διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr

Σαν πραγματικό δίδυμο της συμφοράς λειτούργησαν χθες και προχθές ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο επιζήμια είναι για την πατρίδα μας η Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός «ξέφυγε», χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, «βλάκες» τους πολίτες που εκφράζουν τη γνήσια αγωνία τους για τη Μακεδονία, ενώ ο Κύπριος Αναν-στασιάδης (μην ξεχνάμε το Σχέδιο Ανάν!) λίγο έλειψε να του απονείμει ο ίδιος το… Νόμπελ!
Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες το κυβερνητικό επιτελείο να προσπάθησε να πείσει ότι η αχαρακτήριστη φράση «ετερόκλητος όχλος», με την οποία ο πρωθυπουργός περιέγραφε πριν από λίγο καιρό τον κόσμο που συμμετέχει στα συλλαλητήρια, ήταν σχεδόν… παρεξήγηση, ωστόσο όσα έγιναν επί κυπριακού εδάφους αποκαλύπτουν τι πραγματικά έχει στο μυαλό του.
Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του «ηγετικού» προφίλ του, ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε μια ακατανόητη ενέργεια, απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, στον Κύπριο Πρόεδρο, αλλά .ν πρωθυπουργό της Μάλτας, καθώς εξύβρισε στην ουσία μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ξεχνώντας ότι οφείλει να λειτουργεί, εντός και εκτός της χώρας, ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και περιφρονώντας ευθέως τις ευαισθησίες ενός ολόκληρου λαού, ισχυρίστηκε ότι στα μαζικά συλλαλητήρια συμμετείχαν μόνο «ακροδεξιοί λαϊκιστές».
 
Πήγε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, σχολιάζοντας: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους ήταν υπέρ». Με άλλα λόγια, όσοι δεν συμφωνούν με την προδοτική… λίμνη είναι ανόητοι!
Από την πλευρά του, ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη στην ντροπιαστική τοποθέτηση πως «το όνομα, έτσι κι αλλιώς, είχε δοθεί από το 1992, και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε συναισθηματισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Ούτε που θέλουμε να σκεφτούμε τι πιστεύει συνολικά για τα μεγάλα εθνικά θέματα τα οποία… χρονίζουν! Οσα είπε στην Κύπρο ο πρωθυπουργός στηλίτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσβάλλει τους Ελληνες, χαρακτηρίζοντας «όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Τον κατηγόρησε δε για θράσος και ανευθυνότητα, την ώρα που «στον Ζόραν Ζάεφ, που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια ”Μακεδονία”, δεν βρήκε κουβέντα να πει». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον χαρακτήρισε ακόμα ανάξιο πρωθυπουργό μειοψηφίας, που διχάζει τον λαό.

. .

..

. . . ..



Πηγή