Επτά στους δέκα Έλληνες είναι ακροδεξιοί και λαϊκιστές κατά τον πρόεδρο Αλέξη και σύμφωνα με τα όσα είπε στον πρόεδρο Μακρόν για την συνθήκη των Πρεσπών. 

Κι ύστερα βγήκε το ίδρυμα του Σόρος να μιλήσει σε έκθεσή του για «πιθανή βελτίωση της οικονομικής ατζέντας από τους ξένους εταίρους προς την Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Είστε σίγουροι σύντροφοι ότι δεν μας ψεκάζουν;

Ακροδεξιοί και λαϊκιστές, κατά τον κ. Τσίπρα, βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τις Πρέσπες. Αν ήταν ειλικρινής θα μπορούσε απλά να πει ότι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη θέληση του 70% του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ένα ακόμη μέλος της ευρύτερης σοσιαλιστικής οικογένειας. Κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Γιώργος Παπανδρέου ή Γιωργάκης τιμωρήθηκε σκληρά από τον ελληνικό λαό.

Αλήθεια, ποιον άλλο αρχηγό άλλου κράτους γνωρίζετε να έχει μιλήσει με τόσο προσβλητικά λόγια για τους πολίτες του;

Είναι σαφές ποιοι στηρίζουν τον κ. Τσίπρα. Ποιοι τον έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα και για ποιους λόγους. Όσοι θέλουν να κλείσουν τα μάτια τους και να αρνηθούν την πραγματικότητα μπορούν να το κάνουν.

Αλλά τα πράγματα είναι φανερά! Η χώρα έχει εισέλθει σε μία περίοδο μεγάλης αδυναμίας, η οποία και δίνει το δικαίωμα στις μεγάλες δυνάμεις να ωθούν τα συμφέροντά τους στη περιοχή, προσφέροντας ως αντάλλαγμα ψίχουλα.

Μία μικρή παράταση στην… περικοπή των συντάξεων, τα στραβά μάτια σε ένα επιδοματάκι!

Να είμαστε ξεκάθαροι. Λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια έπρεπε να βρεθεί. Χρόνια τώρα.

Αλλά δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση που να πρόσφερε δώρο στον λαό του κ. Ζάεφ γλώσσα και εθνότητα. Αν το είχαν κάνει και οι «προηγούμενοι», θα είχαν βρει κι εκείνοι «λύση».

Είναι αλήθεια ότι ένας τρόπος για να λύνεις τα θέματα είναι να αποδέχεσαι όλες τις θέσεις του αντιπάλου. Κι ενδεχομένως να δίνεις και κάτι παραπάνω, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν ακόμη και να αρνηθούν την έτσι κι αλλιώς γενναιόδωρη πρόταση…

Κατά τον ίδιο τρόπο φοβόμαστε για τις «παραχωρήσεις» σε Αλβανία και Τουρκία. Ένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εξ ορισμού αντίθετος στον διάλογο και στις διαπραγματεύσεις.

Αν είναι όμως να περάσουν σε μία βραδιά και χωρίς να ρωτήσουν τους υπόλοιπους Έλληνες, όλες τις μέχρι σήμερα κόκκινες γραμμές, ας το αφήσουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται. 

Ας φύγουν πριν προκαλέσουν κι άλλη ζημιά, μεγαλύτερη απ΄ αυτή που έχουν ήδη προκαλέσει.

Δεν ξέρουμε αν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας ήταν ένα ρεσιτάλ αλαζονείας ή αν αναζήτησε λόγο παρηγοριάς στους ξένους, νιώθοντας την ασφυκτική πίεση στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όσοι περιφρόνησαν τον λαό δεν είχαν καλό πολιτικό τέλος.

Υπάρχει η αίσθηση ότι τη Μακεδονία την ξεπούλησαν. 

  • Δεν φταίει γι’ αυτό ο ελληνικός λαός. 
  • Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την κρίσιμη βραδιά του 2015 περί μελλοντικής υποχρέωσης του κ. Τσίπρα να ξεπληρώσει την χάρη των Ευρωπαίων να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και τα οποία αποκάλυψε το Politico. 
  • Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για την εικόνα των τροϊκανών που αφήνουν πλέον να μπουν στην αίθουσα ολόκληρες οικογένειες ελεφάντων, όταν επί Σαμαροβενιζέλων χάλαγαν τον κόσμο για ψύλλου πήδημα. 
  • Δεν φταίει ο ελληνικός λαός αν το ίδρυμα Σόρος συνδέει την συμφωνία των Πρεσπών με οικονομικά θέματα. 

Δεν είναι ακροδεξιοί και λαϊκιστές το 70% του ελληνικού λαού κ. Τσίπρα. Ακροδεξιοί είναι οι πολιτικοί σας συνέταιροι των ΑΝΕΛ. Και για λαϊκιστές ψάξτε γύρω σας, θα βρείτε αρκετούς.

Όσο γι αυτό το 70% που χαρακτηρίσατε ακροδεξιούς, περιμένετε την απάντησή τους στις κάλπες. Θα σας εκπλήξουν!

Επειδή μέχρι τότε θα είναι περισσότεροι!

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.