Η πρώτη ερώτηση παραμένει ίδια από το 2008. Έχεις δουλειά; 
Η δεύτερη προστέθηκε χθες. Παίρνεις μισθό προοδευτικού πολίτη ή μαυραγορίτη με επίδομα;

Αν σπεύσεις, μετά την πρώτη ερώτηση, να δηλώσεις πως είσαι κρατικός υπάλληλος δεν χρειάζεται να σου γίνει δεύτερη.

Με σχέση εργασίας στο κράτος κατατάσσεσαι αυτόματα στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Κατά περίπτωση και στις ειδικές δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου… Στις δυνάμεις που ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να σε φτάσουνε…

Τα πλεονεκτήματά σου είναι ισόβια και κανείς δεν θα τα αλλοιώσει, μέχρι την επόμενη πτώχευση. Αλλά και τότε βλέπουμε… Ποτέ μην απελπίζεσαι στην Ελλάδα.

Ως κανονικός μόνιμος ή με σύμβαση πληρώνεσαι στην ώρα σου, από λεφτά του κορβανά, ή με έκτακτους φόρους, (ΕΝΦΙΑ ας πούμε…) ή με δανεικά που βρίσκει το κράτος. Για τα δανεικά μην σκας εσύ…

  • Έτσι και χώθηκες στο κράτος, από την πόρτα ή και από το παράθυρο (το ίδιο είναι στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να αξιολογηθείς. 
  • Δεν πρόκειται να χάσεις τον μισθό σου. 
  • Δεν θα απολυθείς εύκολα και αν σε πιάσουν ως λαμόγιο…

Θυμήσου τι είπε, το 1982, ο Ανδρέας Παπανδρέου για κάποιον πρασινοφρουρό της Διοίκησης της ΔΕΗ όταν σούφρωσε εκατομμυριάκια, σε δραχμές, για διευκολύνσεις… “Είπαμε να κάνουμε κάποια δωράκια στον εαυτό μας, από τα κρατικά λεφτά, αλλά όχι και τόσα σύντροφοι…” .

Αποκτάς χαρτιά νομιμοφροσύνης προοδευτικού πολίτη. Σε έχουν ανάγκη όλες οι προστάτιδες κομματικές προοδευτικές δυνάμεις, καθώς σε υπολογίζουν επί 5 συγγενικούς ψήφους.

Αν μάλιστα σε έχουν βολέψει στην επαρχία, οι δυνάμεις σου είναι πολλαπλάσιες. Είσαι χρήσιμος σε όλες τις εκλογές. Βουλευτικές, ευρωβουλευτικές, περιφερειακές και τοπικές. Συνεπώς ζήσε Μάη μου… αν πάρεις και μετάθεση…

Και το κυριότερο. Δεν έχεις καμία σχέση με την χλεμπάγια των ιδιωτικών υπαλλήλων, τους γνωστούς μαυραγορίτες, που δεν ξέρουν ποτέ, πόσα θα τους βάλουν να υπογράψουν και πόσα θα πάρουν στην τσέπη.

Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που αξιολογούνται καθημερινά και συνολικά κάθε μήνα και κάθε χρόνο, αν πρόκειται να πάρουν δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγέννων.

Αυτούς τους περίεργους και “υπόπτων φρονημάτων” (ποιος θα πάρει χαμπάρι αν είναι δεξιοί ή ακροδεξιοί) εργαζόμενους που δέχονται να δουλέψουν και με μαύρα υπολογίζοντας ότι έτσι τους έρχεται καλύτερα… αφού δεν χάνουν και το επίδομα ανεργίας.

Τους περιθωριακούς… ιδιώτες εργαζόμενους που φτάνουν τις 450.000, γιατί όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που (τους αρέσει δεν τους αρέσει) “βολεύονται” σε ελαστικές μορφές εργασίας (που θεμελιώνεται ήδη ως νέο εργασιακό καθεστώς). Και ας προϋποθέτει (στο 40% της αγοράς) μισθολογική πληρωμή με πολλές-πολλές δόσεις…

Ποια από τις κομματικές και κυβερνητικές δυνάμεις, της αριστεράς και της προόδου, ασχολήθηκε με τέτοιους ακατανόμαστους εκτός από τα ψιλοδουλέματα στις ΔΕΘ. Το θυμόμαστε πως τους την έφερε το 2014 ο Τσίπρας στην ΔΕΘ, με τα ταξίματα του κατώτατου στα 751 ευρώ και τα γιούχα… που ακολούθησαν στην συνέχεια από τους προοδευτικούς…

Τα ίδια έγιναν και προχθές. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες εσύ ο εξασφαλισμένος πολίτης της αριστεράς και της προόδου, που έχεις για υπόδειγμα τους Καρανίκες, ως συμβούλους του πρωθυπουργού της χώρας.

Ταξίματα είχαμε και πάλι αφού οι αυξήσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν θα βγουν από τα κατάβαθα του κορβανά (όπως τα δικά σου) αλλά από ξένες ιδιωτικές τσέπες.

Ίσως και από τις τσέπες των συναδέλφων τους που θα απολυθούν γιατί η ιδιωτική επιχείρηση θα σχεδιάσει νέα συρρίκνωση για να τα βγάλει πέρα και να απομακρύνει το λουκέτο…

Θα μου πεις πως σε κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις τα λεφτά είναι περισσότερα και από αυτά που έταξε ο Τσίπρας προχθές. Άρα προς τι η γκρίνια και η διχόνοια που πας να βάλεις.

Μα το θέμα μας, προοδευτικέ (από χέρι) κρατικέ υπάλληλε δεν είναι αν στην Ελλάδα ο κρατικός τομέας ανταγωνίζεται, με δανεικά, χώρες όπως η Δανία η Φινλανδία η Γαλλία. Είναι ότι στην Ελλάδα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που αντέχουν να δίνουν αυτές τις αυξήσεις είναι μόνο το 1-1,5%, είναι εξαρτημένες από την κρατικοδίαιτη πολιτική (άρα πάλι από το κράτος) και παραμένουν στα επίπεδα του 2008…

Οι υπόλοιπες, του 98,5%, είναι βιοτεχνίες, μικρομάγαζα και καφενεία που δεν αντέχουν και με τα λεφτά που δίνουν.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.