Δεν σας κάνει εντύπωση, πως ενώ έχω ξελαρυγγιαστεί να φωνάζω πως μόνο η “διπλή” ονομασία ήταν εφικτή, κανένας δεν αναφέρεται σ αυτή τη λύση; Ούτε για συζήτηση, βρε αδερφέ! Ούτε τα κόμματα την αναφέρουν, ούτε τα ΜΜΕ. Γιατί, αλήθεια; Διότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη!
Από: marketnews.gr – ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ
Δείτε τι έγραφε ο αμερικανός πρέσβυς στην Αθήνα τον Μάιο του 2008 για τις διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν τότε για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Προσέξτε τις εξής αναφορές:
In particular, the Greeks may be led to revise their position on an “erga omnes” solution in favor of Nimetz most recent formulation of a “domestic name,” and an “international name.” “Συγκεκριμένα, οι Έλληνες μπορούν να πιεστούν να αναθεωρήσουν τη θέση τους για μια λύση erga omnes (ένα όνομα έναντι όλων) υπέρ της πρότασης που διαμόρφωσε προσφάτως ο Nimetz για ένα “εγχώριο όνομα” και ένα “διεθνές όνομα”.”
Για όποιον δεν κατάλαβε: ο εντεταλμένος του ΟΗΕ Matthew Nimetz ήθελε το ίδιο που προτείνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, δηλαδή να αφήσει η Ελλάδα την επιμονή με το erga omnes το οποίο προφανώς είναι ανέφικτο καθώς δεν υπάρχει ειρηνικός τρόπος να υποχρεώσεις ένα κράτος να αλλάξει το όνομά του και να συμφωνήσει σε ένα όνομα αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και ένα άλλο για διεθνή. Γιατί δεν το δέχθηκε αυτό η κυβέρνηση (τρόπος του λέγειν) Καραμανλή του (εντελώς) Β; Λόγω ανοησίας; Επειδή ήθελε να πουλήσει τζάμπα μαγκιά στο εσωτερικό ακροατήριο; Διαλέγετε και παίρνετε.
Προσέξτε ανοησίες που διατυπώναμε τότε και θέλαμε να μας πάρουν στα σοβαρά:
They continue to profess that the next move must be Macedonias to agree to a name acceptable to Greece with a broad scope of use…
Δείτε τι γράφει στη συνέχεια ο πρέσβυς:
Furthermore, the Greeks may also be persuaded to deal with the sensitive issues of Macedonian identity and language tacitly rather than explicitly in any document, if the Macedonians could agree to the same. Μεταφράζω: Επιπλέον, οι Έλληνες μπορεί επίσης να πεισθούν να ασχοληθούν να συμφωνήσουν στα ευαίσθητα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας της Μακεδονίας σιωπηρά και όχι ρητά σε οποιοδήποτε έγγραφο, αν οι Μακεδόνες μπορούσαν να συμφωνήσουν στο ίδιο.
Άρα, το 2008 είχαν θιγεί τα θέματα του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας. Και τι πρότεινε η κυβέρνηση (τρόπος του λέγειν) Καραμανλή του (εντελώς) Β; Να αποδεχθούν σύνθετη ονομασία erga omnes που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία με -προσέξτε- ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμό, ανατρέποντας την (επίσης αδιέξοδη) μέχρι τότε εθνική θέση. Ρωτάω: αφού εγκλωβίζεσαι έτσι κι αλλιώς στη γωνία του erga omnes, γιατί εγκλωβίζεσαι ακόμα περισσότερο στον γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι στον σκέτο προσδιορισμό που θα μπορούσε να είναι εθνοτικός π.χ. Σλαβομακεδονία; Κι αφού η άλλη πλευρά φαίνεται ότι μπορεί – με την μεσολάβηση ΟΗΕ και ΗΠΑ – να κουβεντιάσει τα περί γλώσσας και εθνικής ταυτότητας, γιατί δεν το συζητάς, αυτό τουλάχιστον; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί τον Καραμανλή τον (εντελώς) Β τον περιμάζεψαν από τις μπαρότσαρκες για να τον κάνουν αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό, όπως περιμάζεψαν και τον καταληψία του Λυκείου Αμπελοκήπων από τις μολοτωφότσαρκες για να τον κάνουν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό. Κοινά τους στοιχεία: η ανικανότητα, η έλλειψη πείρας, η πολιτική ανοησία, η τεμπελιά, ο λαϊκισμός και φυσικά η έγνοια για την πολιτική τους επιβίωση που σημαίνει και επαγγελματική τους επιβίωση αφού δεν είναι σε θέση να ασχοληθούν επαγγελματικά με τίποτε άλλο. Είχαν όμως ωραίο χαμόγελο και έλεγαν καλαμπούρια στην ταβέρνα. Ας ήταν τουλάχιστον η πολιτική τους μόνο για γέλια. Δυστυχώς, είναι για κλάματα. Γοερά κλάματα, όπως μετά από ένα δυστύχημα, με νεκρούς και τραυματίες.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.