[ccpw id="136103"]

Ψηφίστηκε η επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ψηφίστηκε η μεγαλύτερη παραχώρηση, η πιο προδοτική ενέργεια στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Μια ενέργεια περισσότερο ενδοτική και προδοτική και από αυτή του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες.

Ενδοτικότερη και από τη συνθηκολόγηση Τσολάκογλου.

Πιο προδοτική ακόμα και από αυτήν της Κύπρου.

Και όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό, επειδή δεν έπεσε ούτε ντουφεκιά!

Παραδόθηκε εθνική κυριαρχία, παραδόθηκε έδαφος (κατά Ζουράρη) χωρίς να γίνει πόλεμος!

Οι πόθοι και οι μύχιες επιθυμίες του ΕΑΜ και του ΚΚΕ της δεκαετίας του ’40 έγιναν πραγματικότητα με την ψήφο, κατ’ ουσίαν, του ελληνικού λαού!

Αφού, όλοι αυτοί που ψήφισαν τη συμφωνία μπήκαν στη βουλή με τη ψήφο του ελληνικού λαού!

Ανάμεσα σ’ αυτούς και δύο βουλευτές που επαίρονται για την εθνική τους ευαισθησία: η Κατερίνα Παπακώστα και η Έλενα Κουντουρά!

Από τους καθαρόαιμους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ισαποστάκιδες του Ποταμιού, δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο. Αυτοί, ενδομύχως ή και φωναχτά, Μακεδονία αποκαλούσαν το κράτος των Σκοπίων.

Αλλά, οι δύο αυτές κυρίες, οι οποίες, υποτίθεται, σκίζουν τα ιμάτιά τους αν κανείς αμφισβητήσει τις πατριωτικές τους αντιλήψεις, οι οποίες διατείνονται πως είναι εκπρόσωποι του Καραμανλισμού (θα στριφογυρνάει στον τάφο του ο Εθνάρχης…), πώς μπορούν να δικαιολογήσουν με πειστικά επιχειρήματα την κίνησή τους αυτή;

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε πως η πολιτική είναι ένα βρώμικο παιχνίδι, αλλά, λίγο πολύ, θεωρητικά τουλάχιστον, ισχύει πως οι πολιτικοί θέλουν, έστω και στο τέλος της πολιτικής τους καριέρας, να αφήσουν μία παρακαταθήκη.

Θέλουν η Ιστορία να τους φερθεί καλά, να τους γράψει, αν όχι στις καλές της τις σελίδες, τουλάχιστον στις αδιάφορες. Θέλουν ν’ αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα. Θέλουν να υπάρξει έστω και ένας καλός λόγος για τον τρόπο που επηρέασαν τα πράγματα για την πατρίδα τους όσο ήταν στο προσκήνιο.

Το βέβαιο πάντως είναι πως θέλουν η Ιστορία να τους συμπεριλάβει. Κι όχι να τους πετάξει στα αζήτητα.

Και, κατά πως φαίνεται, οι συγκεκριμένες δύο κυρίες της πολιτικής το κατάφεραν και με το παραπάνω!

Αφού εξασφάλισαν πλέον πως η Ιστορία και θα τις συμπεριλάβει και σίγουρα θα θεωρήσει πως επηρέασαν την πατρίδα τους.

Μόνο που η Ιστορία είναι ακριβοδίκαιη και δεν φέρεται πάντα κόσμια. ‘Εχει χρυσές, έχει αδιάφορες σελίδες… έχει όμως και μαύρες. Και σε κάποια από τις τελευταίες θα γραφούν και τα ονόματα των δύο αυτών κυριών. Σ’ αυτή τη μαύρη σελίδα μπροστά θα δακρύζουν οι απόγονοί μας που δεν θα μπορούν πια να λέγονται Μακεδόνες!

Το καλό βέβαια είναι πως σ’ αυτή τη μαύρη σελίδα θα υπάρχει μια καλή, γι’ αυτές τις κυρίες, παρέα. Τουλάχιστον δεν θα νιώθουν μοναξιά, αφού γύρω τους θα αναγράφονται τα ονόματα Τσίπρα, Παππά, Θεοδωράκη, Μαυρωτά και όλων όσοι ψήφισαν σήμερα μαζί τους.

Και, κάποια στιγμή, ίσως μπερδευτούν με τις υπόλοιπες σελίδες και η παρέα μεγαλώσει.

Και είμαι σίγουρος πως θα τα βρουν μια χαρά με άλλα διαβόητα ονόματα της ελληνικής ιστορίας…

Με τον Εφιάλτη, τον Τσολάκογλου, τον Πηλιογούση, το δικτάτορα Ιωαννίδη…

Επειδή δεν φαντάζομαι να ελπίζουν πως θα ξεχαστεί η σημερινή τους ενέργεια…

Δεν φαντάζομαι να ελπίζουν πως θα πάψει ποτέ ν’ αντηχεί στο βάθος του χρόνου η απάντησή τους στο ερώτημα για την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών»:

Παπακώστα Αικατερίνη: ΝΑΙ (!)

Κουντουρά Έλενα: ΝΑΙ (!)

Ηλίας Ψυχογιός
socialsecurity.gr

Πηγή