[ccpw id="136103"]

Αυτή την ευθύνη δεν τη χρειαζόμαστε πια. Η έκπτωσή της σαν κινήτρου ψυχικού και πολιτικού και σαν διεγερτικού της συνείδησης είναι μια από τις οριστικές απώλειες στη μερίδα των κερδοζημιών τούτου του τόπου.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Το μόνο συναίσθημα σ’ όλη την έκτασή του που μπορεί να νιώθει ένας υπεύθυνος Ελληνας, βαρύφορτο από την πολιτική απάτη στις παρυφές της εθνικής προδοσίας, είναι ΑΗΔΙΑ!..
Για τους εγχώριους τυχοδιώκτες της πολιτικής, που ούτε από τα έγκατα της συνείδησής τους προβάλλει η ευθύνη, η αλήθεια και η συνέπεια είναι μια στρέβλωση του χαρακτήρα τους. Είναι συνεπείς με τον εαυτό τους όταν είναι ασυνεπείς! Αυτός ο άκρατος υποκειμενισμός-ατομικισμός έχει μετατραπεί σε δόγμα, σαν το μόνο ακέραιο μέγεθος της πολιτικής τους ύπαρξης.
Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο βήμα της Βουλής, αλλά και των λοιπών Ταρτούφων του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, κατέδειξε όχι μόνο ότι η ευθύνη είναι υποταγμένη στο οργανωμένο κομματικό συμφέρον και στην ειδεχθή μορφή της της οργανωμένης πολιτικής δουλείας, αλλά κι ότι είναι αδιάλλακτοι εχθροί της αλήθειας σ’ ένα από τα πλέον ζέοντα εθνικά μας θέματα. Ολοι τους. Οι αβούλευτοι βουλευτές-ασυνείδητοι εκφραστές του ΝΑΙ για τη “συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και οι όψιμοι “πολέμιοι” της, διάτρητοι από τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος.
Οσο τους παρακολουθεί κανείς να ξιφουλκούν στη Βουλή, τόσο και συνειδητοποιεί το κομματικό συμφέρον και την ανακάλυψη του υπερτροφικού εγώ, κάτω από τα επάλληλα επιστρώματα που έχει σωρεύσει το πολιτικό ψεύδος και η πολιτική τους αγωγή, φράζοντας τους πόρους απ’ όπου θα μπορούσε να αναπνεύσει η μύχια συνείδησή τους!
Το σημερινό ΝΑΙ των αβούλευτων της Βουλής, αλλά και της “χαλαρής” ανοχής της αντιπολίτευσης πέραν των επιχρυσωμένων λόγων, ερήμην της κοινωνίας και ως επικύρωση της πολιτικής ανευθυνότητας, αποτελεί την αφετηρία για νέα εθνική περιπέτεια, με την ερημιά της κοινωνίας να μην γεμίζει από την ισχνή φωνή της ελπίδας, έστω σ’ ένα θέμα εθνικής υπερηφάνειας, μπροστά στον ογκόλιθο των προβλημάτων και της μέχρι σήμερα άτεκνης προσδοκίας…

. .

..

. . . ..



Πηγή