[ccpw id="136103"]

Πέρα από εθνικιστικές κορώνες, η λογική και η επιστήμη δεν δικαιολογούν να αποδίδουμε στους Σλάβους γείτονές μας όνομα, ιθαγένεια και γλώσσα που δεν τους ανήκουν. 
Η Μακεδονία απέκτησε τη φήμη της μια χιλιετία πριν κατοικήσουν στο γεωγραφικό χώρο της τα πρώτα σλαβικά φύλα. 
Δεν υπάρχει κανένας συνεκτικός δεσμός των Σλάβων με την Μακεδονική ταυτότητα. 
Είναι ουσιαστικό ζήτημα πολιτισμού και παιδείας να μην χτίσουμε τις διακρατικές σχέσεις μας πάνω σε ψεύτικες ταυτότητες. 
Όποιος ισχυρίζεται ότι η συνθήκη των Πρεσπών διαχωρίζει τους γείτονες από την ιστορική μακεδονική κληρονομιά, του τονίζω ότι η ιστορία γράφεται εκ των πραγμάτων και όχι εκ του συντακτικού και της γραμματικής: 
όταν σε ιθαγένεια, γλώσσα και όνομα είσαι Μακεδόνας, τότε όλες οι άλλες λεπτομέρειες είναι δευτερεύουσες. 
Εκ των πραγμάτων έχεις μερίδιο και στον Αριστοτέλη και στον Μέγα Αλέξανδρο και σε όλη την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.
Επί δεκαετίες τώρα ψηφίζουμε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν είναι να διαχειρίζονται ρουσφέτια και μίζες. 
Έτσι φτάσαμε να χάσουμε ένα σημαντικό μέρος της εθνικής μας ταυτότητας. Οι συνέπειες της απώλειας αυτής μπορεί να μην είναι άμεσες. 
Όταν ξυπνήσετε την επομένη της υπογραφής της συνθήκης από τη Βουλή μας, δεν θα σας συμβεί τίποτα ιδιαίτερο. Ίσως ένας κόμπος στο στομάχι. Μέχρι εκεί. 
Οι πραγματικές συνέπειες Θα φανούν κάποια χρόνια μετά και θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές για τις επόμενες γενιές. 
Δυστυχώς υπογράψαμε την ιστορική δικαιολογία για αλλαγές στην εδαφική μας ακεραιότητα, όταν γίνουν κατάλληλες στα Βαλκάνια οι οικονομικές και διεθνείς συνθήκες για να συμβεί αυτό. 
Να έχετε πάντα στο νου σας ότι τα κράτη δημιουργούνται από την ανάγκη και τα έθνη από τον χρόνο.
Μόνο εκ των πραγμάτων μπορούμε να ανατρέψουμε πλέον τη συνθήκη. Να ορθοποδήσουμε οικονομικά, να εκλέξουμε άξιους διαχειριστές και να αποκτήσουν οι διεθνείς μας εταίροι σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος με εμάς. 
Κανείς δεν θα μας λυπηθεί. 
Κανείς δεν θα μας συμπαθήσει. 
Μόνο όσοι έχουν συμφέρον από εμάς θα μας υποστηρίξουν στα εθνικά μας ζητήματα. 
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας στον τομέα ευθύνης του να ξανασυνδέσουμε αποκλειστικά την Μακεδονία με την Ελλάδα. 
Οι εθνικές ήττες είναι δεδομένες όταν το αθέμιτο προσωπικό συμφέρον επικρατεί του συμφέροντος της χώρας. Ας μας γίνει μάθημα ώστε να μην ξανακάνει κύκλους η ιστορία.

Δείτε το εξαιρετικό VIDEO εδώ

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

Πηγή