Η πολιτική παράνοια όπως εκδηλώνεται, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα για ένα θέμα μέγιστης εθνικής σημασίας, έχει γίνει μια φρικτή πληγή για την κοινωνία.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Ολοι αυτοί οι πολιτικοί, που μοιάζουν με όντα αποχαυνωμένα, οι ψυχονευρωτικοί ηγετίσκοι-αθύρματα κομματικών σκοπιμοτήτων, αποτελούν τον πολυσύνθετο τύπο του βλάκα που συνασπίζεται με τους ομοίους του, να μην μπορείς να καταλογίσεις τίποτα πια.
Οταν όλα περάσουν στο παρανοικό, φτάνουμε στο ακαταλόγιστο. Οταν όλα περάσουν στη μεθοδευμένη “δημοκρατική εξουθένωση”, η επίρριψη ευθυνών σε κάποιους, και είναι πολλοί αυτοί οι κάποιοι, καταντάει παρανοική πολυτέλεια. Οπότε και ανεχόμαστε τις διάφορές ψυχοπαθολογικές τους αντιδράσεις και το απύθμενο θράσος τους με μπόλικο ψέμα, που εκδηλώνεται καθημερινά και ανενδοίαστα.
Γιατί όσα επισυμβαίνουν σε τούτο τον τόπο της ομορφιάς, αλλά και των εκκωφαντικών θορύβων της βλακείας και της πολιτικής απάτης, θρυμματίζουν κάθε έννοια λογικής θεώρησης των πραγμάτων, εκποιούν αξίες και οδηγούν τη δημοκρατία στον ευτελισμό της.
Με τη αποθέωση της κυνικής αναίδειας και της πολυπρόσωπης θρασύτητας να εμφανίζεται με τη “Συμφωνία των Πρεσπών” με τις όποιες ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον.
Κι εμείς αναζητούμε μόνιμα την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Κι όταν τη βρίσκουμε, βουτάμε μέσα και βγαίνουμε περισσότερο ανάπηροι απ’ όσο μπήκαμε! Εχουμε καταντήσει “αναστενάρηδες” που χορεύουμε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα των προβλημάτων του έθνους, χωρίς μάλιστα να διαθέτουμε πυρίμαχες πατούσες

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.