Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών ως ημέρα πένθους για την Ελλάδα και ανάφερε ότι όσοι θα ψηφίσουν την συμφωνία θα διαπράξουν ένα μεγάλο σφάλμα που κανείς στο μέλλον δεν θα μπορεί να διορθώσει.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να ψηφίσει τη συμφωνία και εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

«Δεν έχετε την δημοκρατική νομιμοποίηση για να το ψηφίσετε για δύο λόγους. 

  • Ο πρώτος λόγος είναι ότι ποτέ δεν σας ένοιαξε τίποτα απ’ όλα αυτά αφού την παράταξη θα την ένοιαζε ποτέ το ζήτημα της ονομασίας και 
  • ο δεύτερος λόγος είναι διότι ποτέ δεν είπατε στον ελληνικό λαό ότι ζητάτε την ψήφο του για να κάνετε αυτό το πράγμα. 
Νομοθετείτε με έξι αποστάτες βουλευτές ένα θέμα για το οποίο δεν λάβατε δημοκρατική νομιμοποίηση με 500.000 λαού στους δρόμους ενώ εσείς έχετε πει ότι 500.000 υπογραφές και πάνω μπορεί να γίνει δημοψήφισμα.
Γιατί δεν θέλετε να κάνετε δημοψήφισμα τώρα που συγκεντρώθηκαν 500.000 άνθρωποι έξω από τη Βουλή;»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν ήθελε σύνθετη ονομασία στην ονομασία των Σκοπίων και πως αν θα κατέληγε σε κάτι τέτοιο θα ήταν αποτέλεσμα εθνικού συμβιβασμού που θα το δέχονταν με πολύ μεγάλο πόνο.

Ο κ. Γεωργιάδης σχεδόν στο σύνολό της ομιλίας του απευθυνόταν συνεχώς στον Γιώργο Μαυρωτά καλώντας τον να μην πράξει αυτό το λάθος και να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα κλείνοντας του είπε «Ελπίζω κ. Μαυρωτά να μην κάνετε αυτό το λάθος έστω και την τελευταία στιγμή».

Πηγή

Share.