[ccpw id="136103"]

Τρία πραγματάκια σχετικά με τον πρόσφατο πολιτικό ορυμαγδό που έλαβε χώρα στο φρενοκομείο το ελληνικό. Ανεξαρτήτως ψηφοφοριών και αποτελεσμάτων βουλευτικών.

Το πρώτο, λοιπόν. Οτι η αντιμνημονιακή στρατηγική αποδείχτηκε χάρτινη, έωλη, μονοδιάστατη και ψηφοθηρική. Απόδειξη; Ο σκληρός, αντιμνημονιακός πυρήνας εντός της Νέας Δημοκρατίας. Που εξ αυτού συγκροτήθηκε κόμμα με την επωνυμία Ανεξάρτητοι Ελληνες. Και στη συνέχεια τα στελέχη αυτού του κόμματος αναγκάστηκαν να προσυπογράψουν το κατάπτυστο μνημόνιο για τη σωτηρία της πατρίδας.

Το δεύτερο, λοιπόν. Οι μετακινήσεις, οι προδοσίες ή όπως αλλιώς θέλετε να τις χαρακτηρίσετε έχουν ως ορμητήριο ακριβώς αυτή την αντιμνημονιακή αφετηρία. Που στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε άκρως φιλομνημονιακή κωλοτούμπα. Αυτό σημαίνει ότι μοναδικός συνδετικός κρίκος όλων των στελεχών ήταν η άρνηση. Οτι αφού η βασική πολιτική γραμμή είναι μόνο μία, δηλαδή η ευρωπαϊκή, τότε γιατί εδώ και όχι εκεί και γιατί εκεί και όχι εδώ. Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

Το τρίτο, λοιπόν. Απόδειξη περί του ευρωπαϊκού μονόδρομου και της φιλομνημονιακής στρατηγικής είναι τα συγκοινωνούντα του δικομματισμού. Για παράδειγμα, ποιος ο θριαμβευτής αυτού του πρόσφατου ορυμαγδού; Μα φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγώ στη θέση του θα ευγνωμονούσα τον Δανέλλη και τη Χρυσοβελώνη. Και θα τους ευγνωμονούσα επειδή σφόδρα θα επιθυμούσα δύο πράγματα μαζί. Από τη μια να υποστηριχτεί η πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και από την άλλη να ολοκληρωθεί η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Καλύτερα δεν γίνεται.

Τρελό; Καθόλου. Γιατί όσο περισσότερο χρόνο κυβερνητικό ροκανίζει ο Αλέξης τόσο περισσότερο φθείρεται και τόσο περισσότερο εκπίπτει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί ακόμα όλες αυτές οι μετακινήσεις αποκαθηλώνουν και απομυθοποιούν εντελώς τον συνεταιρισμό του Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Γιατί, επίσης, τα πρόσφατα περιστατικά, οι σουρεαλιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Σγουρίδη καθώς επίσης η γελοιοποίηση, ο ευτελισμός και η μετάλλαξη προκειμένου πεισματικά να διατηρηθούν στις καρέκλες τους, όλα αυτά όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις τοποθετήσεις και τα απορριπτικά σχόλια της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της συγκυβερνήσεως των τάχα μου αριστερών με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Αλλά ταυτόχρονα δικαιώνουν τις χειρότερες εκτιμήσεις για το πρόσωπο, το πολιτικό κριτήριο, τον βίο και την πολιτεία του Πάνου Καμμένου!

Κοντά σε όλα αυτά πορεύονται και άλλα καλούδια νόστιμα και άκρως γευστικά. Οπως, ας πούμε, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γκρέμισε ολοσχερώς κάθε ίχνος αντιμνημονιακής λογικής. Οπως ότι στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως των φτωχών στρωμάτων, χρεοκόπησε κάθε άλλη πολιτική στρατηγική. Είπαμε, ο ευρωμονόδρομος είναι μονόδρομος. Οπως ακόμα ότι με την κυβίστηση και τη συγκυβέρνηση διασύρθηκε κάθε αριστερή λύση εναλλακτική. Οπως επίσης ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να διατηρηθεί στην καρέκλα του, θα συνάψει σχέση ακόμα και με τον διάβολο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Πάνος Καμμένος έστρωσαν και στρώνουν το κόκκινο χαλί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μέτρα έχουν ψηφιστεί. Πολλά έχουν εφαρμοστεί. Οι συμμαχίες με τις ατλαντικές δυνάμεις, ιδιαιτέρως με την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο αλλά και το Τελ Αβίβ έχουν ισχυροποιηθεί. Τα Δυτικά Βαλκάνια θα νατοποιηθούν. Και τα «πηγάδια» στις αμερικανικές και σε άλλες πολυεθνικές θα δοθούν.

Τι άλλο μένει; Α, το πλεόνασμα. Εντάξει. Μπορεί ο Κυριάκος να καταφέρει να το επαναδιαπραγματευτεί. Τι άλλο μένει; Οι επενδύσεις. Εντάξει. Θα μειωθούν οι φόροι, θα συντομευτούν οι διαδικασίες και έτσι θα προκύψουν επενδυτές και επενδύσεις.

Με απλά λόγια.

Ο μεγάλος ευεργέτης και ο καλύτερος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο «αρχιερέας» Αλέξης Τσίπρας με «νεωκόρο» τον Πάνο Καμμένο. Με την πολιτική και τις τακτικές τους ανέβασαν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και θα κάνουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως έλεγε και πρώην φανατικός Συριζαίος, «μωρέ αυτοί κατάφεραν να αναστήσουν τους νεκρούς». Μπράβο τους!

Δημήτρης Δανίκας
protothema.gr

Πηγή