[ccpw id="136103"]

Το ποδήλατο Μοσκοβισί (για τις πεταλιές… που πρέπει να συνεχίζουν οι Έλληνες κάνοντας μεταρρυθμίσεις και παγώνοντας μισθούς και μεροκάματα…) φέρνουν, στην Αθήνα, σήμερα μέρα μεσημέρι, οι “νταουλιέρηδες” των δανειστών, ως κουαρτέτο τεχνοκρατών, των Βρυξελλών.

Τον πρώτο “ζουρνά” (είναι ήδη γραμμένος) θα τον παίξουν για το δίδυμο της “διανομής” (Τσίπρα και Τσακαλώτο), ως απάντηση… στα επιδόματα, στους νέους μισθούς και στις επιστροφές συντάξεων, από το “ξεπουπούλιασμα”, όμως του “μαξιλαριού” των 27 δισ. πλεονασμάτων, (των φόρων του λαού, μιας και δεν υπάρχει δεκάρα στον κορβανά από παραγωγή εθνικού προϊόντος).

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον “ζουρνά” του κουαρτέτου”. 

Έχετε σε εκκρεμότητα (θα μας πουν) περισσότερες από 25 μεταρρυθμίσεις, από τότε που βγήκατε από το μνημόνιο. Μεταρρυθμίσεις που δεν προχώρησαν βήμα, μέχρι το τέλος του 2018, ενώ η συμφωνία εξόδου, ζητάει πάνω από τις μισές …

Παρ όλα αυτά (θα μας ξαναπούν…) θέλετε να εξασφαλίσετε επιστροφή 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (γιατί καιγόσαστε…). Τα κέρδη που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (ANFAs και SMPs).

Κούνια που σας κούναγε… σύντροφοι (θα μας τραγουδήσουν…), χωρίς να έχετε κάνει μεταρρυθμίσεις και αν δεν αποδείξετε πως έχει στρώσει η οικονομία μέχρι τις 11 Μαρτίου 2019, που θα μαζευτεί το Eurogroup να ασχοληθεί με τα γραπτά μας, για τα χαΐρια σας…

Αυτά τα “νταούλια” (του κουαρτέτου των θεσμών) ήταν που πρόλαβε τις προηγούμενες ημέρες, ο Πιέρ Μοσκοβισί στον Τσίπρα λέγοντάς του (φωναχτά) “…όταν τελειώνει το πρόγραμμα δεν σταματάμε, δεν αφήνουμε το ποδήλατο στην άκρη, συνεχίζουμε να κάνουμε πετάλι” (και ψιθυριστά…) πως “Αλέξη μας… οι δανειστές δεν κάθονται καλά στην καρέκλα τους όσο σε νοιώθουν να νομίζεις ότι δεν σε βλέπουν.., που έχεις βάλει στην πάντα τις 15 από τις 25 συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις και μοιράζεις λεφτά, επιστροφές από κομμένες συντάξεις και νέους μισθούς, πέρα από αυτά που αντέχετε (κουτσά- στραβά).

Να λοιπόν προς τι και για ποίον βάρεσε η κουδούνα… του Μοσκοβισί (ανάμεσα στις γραμμές με τα ποδήλατα και τα πετάλια που έχουν να τραβήξουν ακόμη οι Έλληνες). Κίνηση μπας και προλάβει τον προεκλογικό Τσίπρα και το πολιτικό του παράχωμα… πίσω από το πανέρι με τα χαρτζιλίκια.

Ποδήλατο θα συνεχίσει να είναι η ζωή μας (κατά τον Μοσκοβισί), γιατί η μισθολογική μπουρδολογία ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, για σταθερά επιδόματα και αύξηση του κατώτατου εκεί που δεν σηκώνει η οικονομία (και πάνω από 10%, την βλέπουν κάποιοι καφενόβιοι του ΣΥΡΙΖΑ), είναι μπουρδολογία επειδή αποκλείεται να δοθούν αυτά τα λεφτά από κλειστές επιχειρήσεις…

Λεφτά δεν υπάρχουν.

Και δεν θα υπάρξουν, στην αγορά και τις επιχειρήσεις αν δεν ρυθμισθούν κόκκινα δάνεια (που δεν θα ρυθμισθούν ως τις εκλογές του Μαΐου) και αν δεν πάρουμε (πραγματικά) φθηνό χρήμα από τις αγορές (που δεν θα πάρουμε μέσα στο 2019 ), παρά τις ηλίθιες στατιστικές ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση του ΑΕΠ 2% και την ανάπτυξη 1,5% στο 2019.

Η οικονομία είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθεί (από την αποταμίευση ή τις δημόσιες επενδύσεις) μέχρι και το 2022, για να καλύψει όχι επιτακτικές επενδυτικές ανάγκες αλλά και να διατηρήσει το σημερινό παραγωγικό δυναμικού της, αποφεύγοντας παραπέρα συρρίκνωση, που την κρατάει, αισθητά, έξω από το ανταγωνιστικό κάδρο της Ε.Ε.

Συνεπώς το ποδήλατο του Μοσκοβισί, οι πεταλιές για τους Έλληνες και οι ορθοπεταλιές…, για τον Τσίπρα εκφράζουν (με ορθή μετάφραση) μόνο τον εκνευρισμό των θεσμών σε ορατές αποκλίσεις, της χρήσιμης αριστερής κυβέρνησης.

Αποκλίσεις, με ανόητα αριστερά καμώματά, πως ο ΣΥΡΙΖΑ “ξεπέζεψε” από τον αραμπά των δανειστών και άρα ξεγλίστρησε από τις υποχρεώσεις του

  • να πουλήσει όση Ελλάδα υποσχέθηκε, 
  • να διατηρήσει το κράτος συρρικνωμένο και συμπιεσμένο (πάνω από το 25% που προκάλεσε η κρίση) 
  • και (ιδίως) να υπόσχεται λεφτά με νέους κατώτατους μισθούς (άνω του 4-5% – και αυτούς για τα μάτια-) ή να μοιράζει τις, προεκλογικές, κρατικές ελεημοσύνες, που δεν έχουν επιτρέψει οι δανειστές.

του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή