Δεν χόρτασαν με την Μακεδονία. Σειρά παίρνει το Αιγαίο. Μην σας παραξενεύσει αν δείτε δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διθυραμβικά άρθρα στο εξωτερικό για τον μεγάλο ηγέτη. Και πλήθος κοσμικών και γραφικών να κοιτούν με θαυμασμό το απόλυτο τίποτα.

Έχω κουραστεί να διαβάζω ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Ότι δεν έχουν ξαναγίνει. Κάνουν λάθος!

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται σε αυτή τη χώρα η αλλαγή του καθεστώτος. Δεν πρόκειται για μία κανονική κυβέρνηση. Αλλά για μία αριστερή σέχτα που επιχειρεί να καθίσει στον σβέρκο μας για πολλά – πολλά χρόνια.

Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και μάλιστα σε περίοδο που όλοι είχαμε πιστέψει ότι έχουμε ξεφύγει από αυτά τα θέματα. Ότι η Ευρώπη είναι εγγυητής της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ορθής λειτουργίας των Θεσμών.

Τι ειρωνεία!

Ήταν πέρυσι, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που ο «μάρτυρας» έσπευδε να καταθέσει αυτά που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχε «προβλέψει» νωρίτερα:

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπαιρνε χρήματα με τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου. Αυτά έλεγε ο μάρτυρας. Την Κυριακή, στο συλλαλητήριο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συμμετάσχει, όπως και πολλά ακόμη στελέχη της αντιπολίτευσης.

Αυτά πέρυσι.

Στη φετινή συγκέντρωση για τη Μακεδονία, έναν χρόνο μετά από όταν ξεκίνησαν όλα για τη Novartis, ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελέας Αγγελής, παραιτήθηκε!

Αν δεν είναι μία από εκείνες τις συμπτώσεις που ανακαλύπτει η ίδια η ζωή για να γελάσει μαζί μας, τότε σίγουρα θα έπρεπε να αποτελέσει έρευνας για κάποια άλλη μελλοντική – κανονική κυβέρνηση. Αν ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί υπό κάποια Δεξιά κυβέρνηση, τότε ίσως και η δική του ιστορία να είχε γίνει κινηματογραφική ταινία!

Αυτό είναι το δράμα αυτής της χώρας. Ζει ακόμη στον εμφύλιο!

Μία στρατευμένη ομάδα δημοσιογράφων, δημοσιολόγων, επιστημόνων και καλλιτεχνών έχει αναλάβει το έργο της υπεράσπισης όποια αθλιότητας της Αριστεράς με όρους ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Τα παιδιά είναι κακό να τα πηγαίνουν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, αλλά πολύ καλό να πηγαίνουν μόνα τους να καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Το ένα είναι «ακροδεξιό», το άλλο «προοδευτικό».

Τα ΜΑΤ είναι κατακριτέα κάθε φορά που αναλαμβάνουν δράση, εκτός απ’ όταν ρίχνουν δακρυγόνα σε γυναικόπαιδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι στημένες καταθέσεις για το μεγαλύτερο φιάσκο των τελευταίων δεκαετιών είναι αποδεκτές, αφού «τιμωρούνται» έτσι αυτοί που «κατέστρεψαν τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια».

Και η ζωή συνεχίζεται με έναν υπονομευτικό τρόπο, για μία χώρα που αναζητά στο παρελθόν τη χαμένη της ταυτότητα, όταν όλες οι άλλες ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με το μέλλον τους.

Το αντικειμενικό πρόβλημα είναι ότι μέρα με τη μέρα γίνεται πράξη αυτό που ήθελε η Περιστέρα: Ελέγχουν το κράτος! Με τον τρόπο που μόνο η Αριστερά ξέρει να το κάνει.

  • Δεν υπάρχουν Άρθρα στο Σύνταγμα. 
  • Κανονισμοί στη Βουλή. 
  • Σεβασμός στους Θεσμούς. 
  • Κανόνες στο δημοκρατικό παιγνίδι. 

Εκείνο που υπάρχει μόνο είναι η αγωνία ενός συστήματος να συντηρηθεί στην εξουσία. Πάση θυσία!

Δεν ξέρουμε αν οι εκλογές θα γίνουν σε δύο, τέσσερις, εννέα μήνες ή και… σε μία άλλη απροσδιόριστη απόσταση από το σήμερα. Είναι όμως φανερό ότι έχουμε εισέλθει σε μία σουρεαλιστική εποχή.

Η Αποστασία, η πολιτική ανωμαλία βαπτίζεται δημοκρατική αφύπνιση! Και που είστε ακόμη…

Είναι βέβαιο ότι οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν τον μεγάλο αρχηγό να ανατρέπει το σκηνικό. Μην απορήσετε αν οι προβλέψεις τον φέρουν να παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του 2015!

Ζούμε σε μία μη κανονική περίοδο. Γι’ αυτό και θα δούμε μη κανονικά πράγματα.

Γιατί άραγε μιλάμε σε μελλοντικό χρόνο; Συμβαίνει ήδη.

Αυτά που συνέβησαν με την Novartis είναι γεγονός, δεν είναι σχέδιο κάποιου αρρωστημένου εγκεφάλου.

Ο Ρουβίκωνας είναι η πολιτοφυλακή του καθεστώτος, δεν πρόκειται για κάποιο απόσπασμα από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μένει να δούμε τους θριαμβευτικούς τίτλους στις εφημερίδες: Ο Αλέξης θριαμβευτής στις επόμενες εκλογές!

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.