Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής και παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 66% των πολιτών λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, με ένα ποσοστό 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.
Όσο για τα ποσοστά των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ένα ποσοστό 32%, το οποίο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 8,9 μονάδες πίσω, με ποσοστό 23,1%.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται μαζί, με 6,4%, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ είναι το πέμπτο -και τελευταίο, κατά τη δημοσκόπηση- κόμμα που θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,9%.
Μεγάλοι χαμένοι εμφανίζονται και σε αυτή τη δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 1,4% και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να βρίσκεται λίγο υψηλότερα, με ποσοστό 1,9% -αλλά αμφότερα εκτός Βουλής.
Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς συγκεντρώνει ένα ποσοστό 2,3%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται μόλις κατά 0,1 μονάδα κάτω, με 2,2%. 
Τέλος, η ΛΑΕ συγκεντρώνει 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. 
«Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απάντησαν οι πολίτες σε ποσοστό 14,2%
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία 32%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
Χρυσή Αυγή 6,4%
ΚΚΕ 5,9%
Ένωση Κεντρώων 2,3%
Ελληνική Λύση 2,2%
Ποτάμι 1,9%
ΑΝΕΛ 1,4%
ΛΑΕ 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% 

Πηγή

Share.