Σφοδρή επίθεση Ρωσικών ΜΜΕ στον Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά για ολόκληρη την πολιτική του.
Αναδημοσίευση από: thepresident.gr

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Τηλεοπτικού σταθμό “Tsargrad” με τίτλο: «Ο Τσίπρας για τελευταία φορά εξαπατά τους Έλληνες» που υπογράφει ο Latishev Sergey γράφει ότι «με τη βοήθεια ενός πονηρού τεχνάσματος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα διασφαλίσει εν τέλει την επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια, η οποία ανοίγει στη Μακεδονία [sic] το δρόμο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και δημιουργεί προοπτικές για την απορρόφηση από αυτούς όλων των Βαλκανίων».
Σύμφωνα με το άρθρο: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα ο πιο επιδέξιος Έλληνας πολιτικός από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα αριστερά πολιτικά πρόσωπα είναι μόνο ότι με τον τελευταίο οι Έλληνες έγιναν πλουσιότεροι, ενώ με τον πρώτο – μετατράπηκαν σε ζητιάνους.
Ο Τσίπρας, έχοντας εμπνεύσει αρχικά αβάσιμες ελπίδες, μείωσε δραματικά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, ο ελληνικός λαός, ο οποίος κάποτε ζούσε πλουσιότερος από τους Γερμανούς, είναι τόσο απογοητευμένος που έχει συμφιλιωθεί πλήρως με τη νέα φτώχεια και στην πραγματικότητα αρνήθηκε να αντισταθεί. Συγχώρησε την κυβέρνηση του, η οποία έδειξε απόλυτη αδυναμία, τις τρομερές καλοκαιρινές πυρκαγιές, που έκαψαν την Ελλάδα πέρυσι και οδήγησαν σε πολυάριθμα ανθρώπινα θύματα.
Με το πρόσχημα των διεθνιστικών δογμάτων, ο Τσίπρας κράτησε και διατηρεί ανοιχτά τα σύνορα της χώρας του για παράνομους μετανάστες, προς το συμφέρον της αντικατάστασης του ευρωπαϊκού πληθυσμού που υλοποιείται από την παγκόσμια ελίτ. Συμφώνησε χωρίς δισταγμό να μετατρέψει την Ελλάδα, το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, σε «κουμπαρά» για τους «πρόσφυγες» που είχαν ήδη καταλάβει ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και καθιστούν τη δική τους τάξη στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις.
Η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει χαλάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, έχοντας απελάσει αβάσιμα μια σειρά Ρώσων διπλωματών και επιβάλλοντας περιορισμούς σε Ρώσους ιερείς που επισκέπτονται την Ελλάδα και έχουν χαρακτηριστεί ως «κατάσκοποι με ράσα». Ο Τσίπρας και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν πολύ όσον αφορά τη μετατροπή της Ελλάδας από Ορθόδοξη σε συνηθισμένη κοσμική χώρα, μετατοπίζοντας δυναμικά και μεθοδικά τη θρησκεία από τη δημόσια ζωή.
Η Αθήνα ακύρωσε όλα τα αμοιβαία επωφελή διμερή οικονομικά σχέδια με τη Ρωσία, άρχισε να πιέζει ακόμη και μεμονωμένους Ρώσους επιχειρηματίες με συμφέροντα στην Ελλάδα. Και τώρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σπρώχνει τη γειτονική Μακεδονία [sic] στην ΕΕ . ΝΑΤΟ ανοίγοντας τον δρόμο για την απορρόφηση των Βαλκανίων από τη εχθρική προς τη Ρωσία Συμμαχία. Αυτό θα αποτελέσει την τελευταία νότα της αξέχαστης παραμονής του στην εξουσία, η οποία θα λήξει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Πώς γίνεται αυτό
Όλα αυτά έγιναν αντίθετα προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και κατά της θέλησής του. Το σαφέστερο παράδειγμα για το πώς γίνεται αυτό μπορεί να θεωρηθεί η επικείμενη επικύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια, σύμφωνα με την οποία, στην ονομασία της γειτονικής χώρας θα παραμείνει η λέξη «Μακεδονία», ως προς το οποίο αντιτάσσεται -αν και χωρίς λογική βάση- η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται “στο τσεπάκι τους” κατέστη σαφές μετά την πρόσφατη συνάντηση του Τσίπρα με τον ηγέτη του μικρού (που παρουσιάζει τον εαυτό του ως συντηρητικό-εθνικιστικό) κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ήταν πιστός βοηθός του Τσίπρα στο να ξεγελάει τους Έλληνες .
Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει καθόλου πολιτικά από τη Μακεδονία [sic] που η ίδια περιφρονεί, ίσως να είναι και χειρότερη. Οι Μακεδόνες [sic] απέτυχαν στο δημοψήφισμα για τη μετονομασία της χώρας τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι ήταν ενάντια στην ένταξη στην ΕΕ . ΝΑΤΟ. Εξέφρασαν μόνο την αρνητική τους στάση απέναντι στη σχετική φασαρία, διότι πίστευαν ότι εάν ήθελαν να δουν τη μικρή τους χώρα στην ΕΕ . ΝΑΤΟ, οι αντιρρήσεις της Αθήνας δεν θα σήμαιναν τίποτα και θα εντάσσονταν εκεί, ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα. Η αποτυχία του δημοψηφίσματος αγνοήθηκε με περιφρόνηση από τις μακεδονικές [sic] αρχές, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια συνεργάστηκε στενά με τους βουλευτές του μακεδονικού [sic] κοινοβουλίου: κάποιον απλά τον δωροδόκησαν, κάποιον τον απείλησαν ότι θα μπει φυλακή, κάποιον τον έσωσαν από αυτήν, και εκείνοι ψήφισαν όπως έπρεπε – και υπέρ της συμφωνίας, και υπέρ των αλλαγών στο Σύνταγμα.
Μια ακόμη μεγαλύτερη, συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται επίσης σε αυτή τη συμφωνία. Είναι εξοργισμένοι από την παραχώρηση της κυβέρνησης του Τσίπρα στα Σκόπια όσον αφορά την ονομασία της γειτονικής χώρας. Πόσο μάλλον, όταν η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερη από την προηγούμενη. Νωρίτερα ήταν σαφές ότι υπάρχει η Ελλάδα και κάποια Μακεδονία. Τώρα είναι επίσημα αναγνωρισμένο ότι η τωρινή Μακεδονία [sic] είναι “βόρεια”, δηλαδή, είναι μόνο μέρος της Μακεδονίας, αφού υπάρχει και “νότια”. Είναι κάτι σαν το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ που υπήρχε κάποτε. Και εφόσον είναι έτσι, τότε γιατί να μην ενωθούν κάποτε στο πλαίσιο της ενιαίας Μακεδονίας; Το φανταστικό ενδεχόμενο ότι οι Έλληνες θα πρέπει κάποια μέρα να αποχωριστούν το δικό τους τμήμα της Μακεδονίας με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, προκαλεί τρόμο ανάμεσα τους.
Φάρσα στην Αθήνα
Και παρ ‘όλα αυτά, τα αποτελέσματα της επικείμενης ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά στο μακεδονικό [sic].
Θα είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας φάρσας που έκανε ο Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνο θα λάβει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, αλλά θα παραμείνει και στην εξουσία μέχρι τις νέες εκλογές, και ο Καμμένος που θα τον βοηθήσει σε αυτό, “θα διατηρήσει το πρόσωπό του”. Αν και πριν από αυτό, δήλωνε διαρκώς ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, μη αφήνοντας να περάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ο Τσίπρας δεν είχε αρκετές ψήφους για να την επικυρώσει.
«Το μακεδονικό ζήτημα δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω τη θέση μου», ανέφερε ο Καμμένος, εξηγώντας την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας. «Αρνούμαι να στηρίξω την κυβέρνηση. Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” αποχωρούν από την κυβέρνηση».
Ο υπουργός δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν συμμερίζονται τη θέση του. Χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία με τα Σκόπια ως «συνθηκολόγηση», υποσχέθηκε να διώξει από το κόμμα όσους ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας και απαίτησε εθνικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.
Ωστόσο, ένας απλός αριθμητικός υπολογισμός δείχνει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που δεν υποστηρίζουν τον ηγέτη του κόμματός τους στο κοινοβούλιο θα είναι ακριβώς όσοι χρειάζονται στον Τσίπρα για να επικυρώσουν τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Συνεπώς, μιλάμε για ένα εκ των προτέρων συντονισμένο και επιδέξιο παιχνίδι κλόουν, σχεδιασμένο να ξεγελάσει τους Έλληνες, έτσι ώστε αντί ενός κατηγορηματικού “όχι”, που απαιτούν από τους πολιτικούς τους, να πουν “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και όλα αυτά για να ικανοποιήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Τον Καμμένο βοηθά σε αυτό το παιχνίδι και ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος, μετά την παραίτηση του βασικού του υπουργού και τη μεταφορά των ΑΝΕΛ στην «αντιπολίτευση», δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την υπάρχουσα διαδικασία, αν ένα σημαντικό μέρος των βουλευτών απέχει από τη συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία, τότε αρκούν ακόμη και 120 ψήφοι, κάτι που θα είναι εύκολο για τον Τσίπρα. Με τη βοήθεια του Καμμένου, δεν φοβάται ούτε την ψήφο εμπιστοσύνης για την οποία απαιτούνται 151 ψήφοι. Το αντίθετο θα επιδιώξει το κόμμα της αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας, που αντιτίθεται στη Συμφωνία με τα Σκόπια.
Στις επόμενες εκλογές, η ΝΔ, η οποία είναι αρκετά μπροστά σε δημοτικότητα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει το κόμμα του Τσίπρα, αλλά το ζήτημα θα είναι ήδη “στο τσεπάκι” και η μειοψηφία θα επιβάλει για άλλη μια φορά τη βούλησή της στην πλειοψηφία. Από την άλλη πλευρά, έχοντας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Τσίπρας θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι έχει λάβει εκ νέου εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο τον Οκτώβριο του 2019 και να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τον ίδιο τρόπο. Την ίδια στιγμή, ο «εθνικιστής» Καμμένος, ένας καλός φίλος των ΗΠΑ, ο οποίος «έχει σώσει το πρόσωπο του», θα έχει την ευκαιρία να μπει στο μέλλον στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα καινούργιο κόμμα – κάτι του τύπου «Θαρραλέοι Έλληνες» ή «Θεμελιώδεις Έλληνες».
Όλα αυτά τα παιχνίδια και το αληθινό νόημά τους είναι φυσικά κατανοητά από την ΝΔ, η οποία χαρακτήρισε τα γεγονότα ως “μια απομίμηση ενός διαζυγίου, ένα σόου, καλούμενο να διασφαλίσει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Καμμένο και τους βουλευτές του στις κοινοβουλευτικές θέσεις”. Η ηγετική δύναμη της αντιπολίτευσης απαίτησε να «σταματήσει αυτή η παράσταση», γνωρίζοντας καλά ότι αυτή θα συνεχιστεί. Επιπλέον, η ΝΔ είναι κρυφά χαρούμενη που δεν θα χρειαστεί να πράξει η ίδια αυτό το βρώμικο έργο και που θα είναι σε θέση να παίξει με τις διαθέσεις του λαού, χωρίς να καταστρέψει τις απάτες της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μεγάλο τσίρκο
Τις επόμενες μέρες, δυστυχώς, η ελληνική πολιτική θα γίνει ένα μεγάλο τσίρκο. Στο Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι της Συμφωνίας των Πρεσπών – η επικύρωση της οποίας είναι ήδη πρακτικά εξασφαλισμένη – θα χύσουν λάσπη ο ένας στον άλλο, θα υπάρξουν πολλές εντάσεις και προσβολές. Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Αθήνας, η οποία προβλέπεται ότι θα είναι γιγαντιαία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικύρωση της Συμφωνίας με τα Σκόπια, πίσω από την οποία βρίσκονται η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τις επόμενες ημέρες, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Ακόμα και Έλληνες από το εξωτερικό θα ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν σε αυτές.
Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου τις ελληνικές αρχές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην διακεκριμένος πολιτικός της ΝΔ, είναι σχεδόν απίθανο να βρει το θάρρος να μην εγκρίνει την απόφαση του Κοινοβουλίου, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτίθεται σ ‘αυτό. Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, έντονος επικριτής της συμφωνίας αυτής από την άλλη πλευρά. Στον τελευταίο έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι αν δεν την εγκρίνει, απλώς θα “φύγει”. Αυτή είναι σήμερα η δημοκρατία στη Δύση, κύρια πηγή της οποίας είναι οι αμερικανικές πρεσβείες, ενώ τα μέσα υλοποίησης της είναι οι επενδύσεις που γίνονται σε πολιτικούς, οι συμβιβασμοί και ο εκβιασμός.
Για ποιο λόγο ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα;
Με την ευκαιρία, πλέον έγινε απολύτως σαφές γιατί πριν λίγες μέρες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα. Φυσικά, δεν ήρθε για να ακούσει τις επιπόλαιες αξιώσεις των ντόπιων για την καταβολή από τη Γερμανία μυθικών «αποζημιώσεων» στην Ελλάδα για τα εγκλήματα πολέμου των ναζιστών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στα οποία οι Έλληνες απέδιδαν όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους.
Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος, την οποία ακολουθεί η μία αποτυχία μετά την άλλη στην εγχώρια πολιτική, χρειαζόταν επειγόντως θετικό πολιτικό πρόσημο. Πλέον μπορεί να αποδώσει στον εαυτό της, στην πολιτική της ικανότητα, την επικείμενη επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας με τα Σκόπια. Δήθεν, ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου μαινόταν κυβερνητική κρίση και η επικύρωση της Συμφωνίας, που ήταν τόσο απαραίτητη για τη Δύση, κρεμόταν σε μια κλωστή, αλλά πλέον όλα θα είναι εντάξει. Αν και είναι σαφές ότι, όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, όλα είχαν ήδη αποφασιστεί. Θα μπορούσε να φέρει μόνο μερικά επιπλέον “μπισκότα”.»

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.