Είναι η πρώτη φορά, όμως, που και οι δύο ήταν τόσο φανερά εκνευρισμένοι, τόσο ανασφαλείς και τόσο αμυνόμενοι, σαν εγκλωβισμένοι σε μια γωνία. 
Αλλά, ήταν και η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός διαστρέβλωσε τόσο πολύ την πραγματικότητα, που περιέγραφε τον εαυτό του στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων!

Ο κ Τσίπρας, σε ένα ρεσιτάλ είτε αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας είτε λαϊκιστικού πολιτικαντισμού, επιχειρώντας να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχτηκε χτες από όλη την αντιπολίτευση, φανερά αμήχανος:

  1. Κατηγόρησε τους άλλους για διχαστικό λόγο,

    • ενώ είναι ο ίδιος και ο μόνος που έχει σπείρει τον ακραίο διχαστικό λόγο στην πολιτική ζωή από το 2010 και τον συνεχίζει μέχρι και σήμερα που κατέχει την εξουσία!
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι σπέρνουν διχασμό στο λαό,

    • ενώ είναι ο ίδιος που χωρίζει όλο το λαό σε ακροδεξιούς και δημοκράτες, μέχρι και σήμερα, κατονομάζοντας ως δημοκράτες τη μειοψηφία που ακολουθεί την κυβέρνηση και ακροδεξιούς όλους τους άλλους Έλληνες!
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι δεν σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα,

    • ενώ είναι ο ίδιος που έχει κουρελιάσει το Σύνταγμα στην ψήφιση των πιο αντισυνταγματικών νόμων από την εποχή της χούντας, που πέφτουν κατά κόρον στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι στοχοποιούν με τραμπούκικο τρόπο τους πολιτικούς τους αντιπάλους,

    • ενώ είναι ο ίδιος και το κόμμα του, που στοχοποιούσαν και στοχοποιούν με ακραία επικίνδυνες αιματηρές επιθέσεις, ανακοινώσεις, αφίσες, πρωτοσέλιδα, επώνυμα, με ντουντούκες και από τα έδρανα της Βουλής τους πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και στελέχη των πολιτικών τους αντιπάλων.
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι εκφράζουν ακροδεξιό λόγο και ακολουθούν ακροδεξιές πολιτικές,

    • ενώ είναι ο ίδιος και το κόμμα του που έχουν εξαντλήσει τα όρια του αυταρχικού κράτους με ακραία βιαιότητα και παρανομία των δυνάμεων καταστολής, επιλεκτικά εναντίον όσων εκφράζονται στα λόγια και στις πράξεις εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι αλλάζουν θέσεις και δεν είναι συνεπείς σ αυτά που έλεγαν στο παρελθόν

    • ο άνθρωπος που δεν έχει τηρήσει τίποτε από όσα έλεγε στο παρελθόν και που έχει κάνει στην πράξη τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποστήριζε. Ο άνθρωπος που για χάρη του όλη η Ευρώπη απέκτησε τον όρο kwlotoumba!
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι συμμάχησαν και συμμαχούν με ακραίες δυνάμεις

    • ο άνθρωπος που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή σε κρίσιμες αποφάσεις και που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης χάρη στις ψήφους των δανεικών βουλευτών από τον Καμμένο και από την κυρία Παπακώστα!
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι εμφανίζονται στη Βουλή, μιλώντας δυνατά, βρίζοντας και υψώνοντας τόνους χωρίς επιχειρήματα,

    • ο άνθρωπος που έχει παντελή άγνοια του ήρεμου λόγου και των επιχειρημάτων, επειδή εξ αιτίας της αμορφωσιάς του και της ανάγκης επιβίωσης δια του διχασμού είναι υποχρεωμένος να φωνάζει, να απειλεί και να χρησιμοποιεί εκφράσεις του λιμανιού απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι δείλιασαν να καταθέσουν πρόταση μομφής,

    • ό άνθρωπος που εξαναγκάστηκε να ζητήσει μια συνεννοημένη ψήφο εμπιστοσύνης με τον εταίρο του κ Καμμένο, προκειμένου ο δειλός να επιδείξει στους εργοδότες του στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ ότι έχει νόμιμη πλειοψηφία για να διαχειριστεί τη συμφωνία των Πρεσπών.
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι παρεκτρέπονται κριτικάροντας την εξωθεσμική τοποθέτηση του εν ενεργεία ναυάρχου Αποστολάκη ως υπουργού Άμυνας,

    • ο άνθρωπος που παραβίασε τον κορυφαίο διαχωρισμό του εν ενεργεία στρατεύματος από την κομματική ζωή!
  1. Κατηγόρησε τους άλλους ότι έφεραν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής

    • ο άνθρωπος που φρέναρε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2015 που την έβγαζαν οι άλλοι, και που τη φέσωσε με νέο μνημόνιο, νέο χρέος και μια 45χρονη οικονομική κατοχή!

Τέλος, ο άνθρωπος αυτός που αποδεικνύεται πολιτικό ασπόνδυλο
  • χρησιμοποίησε την κατά καιρούς ψήφιση νομοσχεδίων της κυβέρνησής του και από τα άλλα κόμματα, 
  • όχι σαν υπεύθυνη στάση και ένδειξη κοινοβουλευτικής συναινετικής ομοφωνίας σε ανάγκες του λαού, 
  • αλλά σαν απόδειξη ιδεολογικής παλινδρόμησης εκ μέρους των κομμάτων! 
Αν δεν ψήφιζαν κανένα θα τα κατηγορούσε για ακραίο παρωπιδισμό και πολωτισμό!

Και τώρα, από σήμερα, με 151 σαθρούς βουλευτές, χωρίς συμπαγή και συμφωνημένη κομματική πλειοψηφία, ο άνθρωπος αυτός 

  • έρχεται να σφραγίζει την καταστροφή της οικονομίας της χώρας που έχει φέρει για τα επόμενα χρόνια, 
  • με την καταστροφή της ισορροπίας στα Βαλκάνια.

Φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Που βλάπτει και τα συμφέροντα της ελληνικής Μακεδονίας και των Μακεδόνων, υπέρ των Σλαβομακεδόνων, αλλά και εμπλέκοντας άμεσα και ανισόρροπα την Ελλάδα στον ψυχρό, πόλεμο ΗΠΑ, Γερμανίας Ρωσίας για τα δυτικά Βαλκάνια. Έναν πόλεμο, που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα στο μέγεθός του.

Ήδη χτες η αρκούδα βρυχήθηκε για τα Σκόπια. 

Και θα βρυχηθεί και ο ελληνικός λαός την Κυριακή στο Σύνταγμα. 
Παρακινημένος από τους ακραίους, όπως λασπολόγησε κατά την προσφιλή του μέθοδο χτες στη Βουλή ο ακραίος υπηρέτης και σύμμαχος των σύγχρονων σφαγέων του κόσμου. 
Και θα δούμε ποιος βρυχάται πιο δυνατά. 
Οι δημοκρατικοί πολίτες ή η ακραία ορντινάντσα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή

Share.