Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού.

«Είναι προφανές ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» ανέφεραν στελέχη κοντά στον Στ. Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Σπύρο Δανέλλη από τον οποίο, ζήτησε να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα. 

«Πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει οπωσδήποτε για να ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», ανέφερε νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνεργάτες του.

Πηγή

Share.