[ccpw id="136103"]

Μετά τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις της Κυριακής (13/01) και το φερόμενο «διαζύγιο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, πολλοί πίστεψαν πως η κυβέρνηση καταρρέει και πως πολύ σύντομα θα έχουμε εκλογές.
Από: newsbomb.gr / Βασίλης Σκουλαράκος
Άπαντες ωστόσο γνωρίζουν ότι η παραίτηση του Πάνου Καμμένου ήταν και προδιαγεγραμμένη και σκηνοθετημένη. Άλλωστε έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνουν και οι δυο πλευρές ικανοποιημένες, ενώ παράλληλα ο κ. Καμμένος επιχείρησε να «συγκινήσει» και το εκλογικό του ακροατήριο με ένα κακόγουστο ομολογουμένως θέατρο.
Η παράσταση συνεχίζεται τις τελευταίες ώρες, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να δείχνει σημάδια διάλυσης και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να προχωρά στη διαγραφή όσων δηλώνουν πρόθεση να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος ωστόσο φέρεται να έχει στείλει επιστολή ανεξαρτητοποίησης από το Σάββατο (12/01).
Μετά τις διαγραφές των δύο υπουργών και (πρώην) βουλευτών των ΑΝΕΛ, που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, το κόμμα του κ. Καμμένου έχει μείνει με πέντε βουλευτές, που είναι το όριο για τη διαμόρφωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Με οποιαδήποτε διαγραφή ή αποχώρηση από εδώ και πέρα, ο κ. Καμμένος χάνει τα προνόμια που συνοδεύουν μια Κοινοβουλευτική Ομάδα και έτσι, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα δρουν ως ανεξάρτητοι βουλευτές.
Αυτό, ίσως να εξηγεί και το γιατί ο κ. Καμμένος, από τους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση, επέλεξε να διαγράψει μόνο τους βουλευτές-υπουργούς, και όχι τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον κ. Ζουράρι.
Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας ανεξάρτητος βουλευτής «φλερτάρει» με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και είναι έτοιμος να ενταχθεί σε αυτό. Πρόκειται για τον κ. Αριστείδη Φωκά, ο οποίος άφησε ανοικτό ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο. «Θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Φωκάς. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καμμένου, δίνοντάς του συγχαρητήρια για την παραίτησή του και λέγοντας ότι «είναι προς τιμήν του που παραιτήθηκε από υπουργός. Δεν βλέπουμε πολλούς υπουργούς να παραιτούνται».
Αν τελικά ο κ. Φωκάς ενσωματωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τότε οι ΑΝΕΛ γλιτώνουν τη διάλυση και παράλληλα ανεβάζουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη.
Μπορεί λοιπόν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά, αν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να την περάσει, τότε θα συνεχίσει «χέρι – χέρι» με τον Πάνο Καμμένο μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία, μιας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα δώσουν ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.
Αυτό ακριβώς είναι και το deal μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. «Θα πάρω τους δύο υπουργούς και εσύ θα ενσωματώσεις έναν ανεξάρτητο στην κοινοβουλευτική σου ομάδα». Με τον τρόπο αυτό Τσίπρας και Καμμένος θα φτάσουν μέχρι… τέλους.

. .

..

. . . ..



Πηγή