[ccpw id="136103"]

Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό με σύνθημα για δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών – Προσήχθησαν και κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια

Αναδημοσίευση από: protothema.gr

Σε είκοσι προσαγωγές έχει προχωρήσει η Κρατική Ασφάλεια έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου στις οκτώ είναι προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για μέλη και υποστηριχτές της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά, έξι μέλη της Επιτροπής πήγαν περίπου στις 4.30 το απόγευμα απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αναρτήσουν το ίδιο πανό που είχαν σηκώσει την περασμένη Παρασκευή απέναντι από τη Βουλή, στο Σύνταγμα κατά την επίσκεψη Μέρκελ, με το οποίο ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, αμέσως σχεδόν τους προσέγγισαν άνδρες της Ασφάλειας, που χωρίς εξηγήσεις τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ακολούθησαν άλλες δεκατέσσερις προσαγωγές και όλοι κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, χωρίς κατηγορία και χωρίς εξηγήσεις. Μάλιστα, τους έχουν αφαιρεθεί και τα κινητά τηλέφωνα.
Το θέμα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης, ο οποίος επισήμανε στο protothema.gr ότι οι προσαγωγές γίνονται προ μιας εκδήλωσης που αφορά τη σύγκλιση της κεντροαριστεράς, αλλά θεματολογικά αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών:

 pano6

 met3

 met2

 met1

. .

..

. . . ..



Πηγή