Αυτό το κωμικό-ψυχόδραμα που εξελίσσεται τις τελευταίες στο ρηγματωμένο πολιτικό σκηνικό, αυτός ο αηδείς ευτελισμός κάθε έννοιας σοβαρότητας και υπευθυνότητας, η εγκληματική παράκαμψη των σοβαρότατων προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει η χώρα προς χάριν προεκλογικών μικροκομματικών «κερδών», είναι η κορωνίδα της παρακμής που βιώνουμε.

Πολιτικές καντρίλιες και μικροκομματικά παιχνίδια, είχαμε και με τους κατά καιρούς … «προηγούμενους». Αυτούς που αναθεματίζουν οι τωρινοί «νέοι» και τους φορτώνουν και με τα δικά τους χειρότερα και συνειδητά εγκληματικά λάθη. Ενώ ήρθαν ευαγγελιζόμενοι το «άλλο»…

«Γιατί οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;» το αυτόχρημα γελοίο και αυτοακυρωτικό των εξαγγελιών τους επιχείρημα.

Τώρα πια, η απάντηση είναι απενοχοποιημένη και κατηγορηματική: Ναι, ήταν καλύτεροι! Σ’ όλα τα επίπεδα…

Σ’ εκείνους υπήρχε, επιτέλους, η επίγνωση του γελοίου και της ευτέλειας. Κάτι, πείτε το ψήγμα ήθους και ευθύνης, πείτε το αίσθημα ύστατης αυτοπροστασίας, ακόμη και επίγνωση της ανάγκης κάποιας αισθητικής στην άσκηση της πολιτικής, που τους συγκρατούσε την τελευταία στιγμή πριν την καταστροφή της χώρας.

Τούτοι δω (και δεν είναι τυχαίο που το… διακηρύσσουν κι’ όλας!) δεν διστάζουν να τα κάνουν όλα «Κούγκι»! Αρκεί να τους βολεύει. Αρκεί να παρατείνει έστω και για ελάχιστο την παραμονή τους στην εξουσία…

Αδίκως (και πάντως μονομερώς) κατηγορείται μόνο ο Πάνος Καμμένος για αυτόν τον κατεξεφτιλισμό του δημόσιου βίου που παρακολουθούμε άναυδοι.

Ο σκηνοθέτης αυτής της αντιαισθητικής γελοιότητας, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Καμμένος ήταν γνωστού… ρεπερτορίου.

Κι’ αν υποτεθεί (για την κουβέντα…) ότι το ’15 ο Τσίπρας πίστευε πως ο Πάνος… θα γινόταν άλλος, η συμπεριφορά του, η ρητορική του, το πολιτικό του αποτύπωμα αυτά τα τέσσερα χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας, θα έπρεπε να τον έχουν διδάξει με ποιόν έχει να κάνει…

Αλλά αυτόν θέλει για συνεταιράκι. Αυτός τον βολεύει.

Ακόμη και τώρα που έφθασε η ώρα του… χωρισμού, η αλλοπρόσαλλη και έμπλεη πανικού συμπεριφορά του, τον εξυπηρετεί μια χαρά.

Ο Τσίπρας, καταλαβαίνει ότι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην χώρα, την γελοιοποιεί της στερεί και την τελευταία σταγόνα σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Αλλά δεν τον νοιάζει! Την «δουλειά» του θέλει να κάνει…

Αδιαφορεί αν αυτό το γαϊτανάκι με την πολυθρύλητη συνάντησή του με τον Καμμένο του υπονομεύει το πρωθυπουργικό κύρος.

Το ότι, ακόμη και σήμερα με τα τις εξελίξεις στα Σκόπια, το… ραντεβού δεν γίνεται άμεσα, εδώ και τώρα, για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση (όπως διακήρυσσε ο Τσίπρας στην συνέντευξή), αλλά… την Δευτέρα, μετά την ψήφιση της (ν)τροπολογίας για τα ύποπτα και παράνομα «αντισταθμιστικά», είναι απολύτως ενδεικτικό.

Έτσι κι’ αλλιώς, τον Καμμένο τον έχει τελειώσει. Μπορεί πλέον να το παίξει «συνεπής αριστερός»! Ελπίζοντας να… αναβαπτισθεί προεκλογικά στην αριστερή κολυμβήθρα!

Ο… «μολών λαβέ»

  • που… θα έριχνε την κυβέρνηση αν υπέγραφε συμφωνία με τα Σκόπια, 
  • που μετά… θα την έριχνε αν και όταν εγκρινόταν από την σκοπιανή Βουλή, 
  • κατόπιν θα την έριχνε όταν ερχόταν στην ελληνική Βουλή («σε 10 μέρες» κατά την εκτίμηση Τσίπρα) και θα απέσυρε εμπιστοσύνη και υπουργούς «του» από την κυβέρνηση, 

…τώρα ξέπνοος και αδύναμος, πανικόβλητος και εν απογνώσει γυρεύει χρόνο να γλύψει τις πληγές του, να κάνει τις απαραίτητες κωλοτούμπες ( «δεν ψηφίζω Πρέσπες- δεν αποσύρω την εμπιστοσύνη μου…») για να του μείνει «κατιτίς» από το κόμμα του. Που του το «ροκάνισε» ο Τσίπρας.

Α, και να εξασφαλίσει ότι θα περάσει τα «αντισταθμιστικά». Των 230 εκατομμυρίων. Δεν είναι και λίγα…

Τέτοιο οικτρό θέαμα χώρας και πολιτικού συστήματος, δεν έχει ξαναυπάρξει.

Και θ’ άξιζε να ξέραμε τι θ’ απαντούσε η «μαντάμ Μέρκελ» στον Αλέξη, αν τολμούσε να την ρωτήσει σε κάποια ανεπίσημη στιγμή τετ-α-τετ, χωρίς κάμερες και μεταφραστές, «πως σου φαίνεται η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;»

Σήμερα πια, και αφού της έκανε όλα τα χατίρια και… την εκτιμά, είναι βέβαιο ότι μια ειλικρινής απάντηση ενός σοβαρού πολιτικού όπως η ίδια, θα τον έκανε να κοκκινίσει και να ντραπεί.

Ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Θ.Οικονομόπουλος
iefimerida.gr

Πηγή

Share.