Βρίσκω σοκαριστικό να πατάει με τόση άνεση τα κόκκινα χαλιά που της έστρωσε ο πρωθυπουργός, παρότι ανήκω στους «μερκελιστές» (αυτούς που ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να μας εκτελέσει στο Σύνταγμα, μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο, το 2012).

Μπράβο στη Μέρκελ που ξέχασε όλες τις ύβρεις του πρωθυπουργού (την θεωρούσε την πιο επικίνδυνη πολιτικό της Ευρώπης!) και τις ακρότητες των σούργελων της ελληνικής Αριστεράς. Είναι ίδιον των μεγάλων ηγετών να προχωρούν στην Ιστορία.

Εξάλλου υπάρχει μεταξύ Ανγκελας και Αλέξη και το παιχνίδι γοητείας -η ισχυρή ηγέτης που μεταμόρφωσε έναν νεαρό, αριστερό λύκο σε αρνάκι. Πρέπει να είναι ερεθιστικό να τον σέρνει από τη μύτη.

Ωστόσο, είναι απαράδεκτο να κλείνει η καγκελάριος τα μάτια στα χάλια της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση έχει αποκλίνει της μεταρρυθμιστικής της πορείας. Στην αρχή της χρονιάς ο πρωθυπουργός πήρε πίσω μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το δίκαιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, που η ΕΕ είχε ζητήσει.

Επίσης ανέστειλε την περικοπή συντάξεων και διένειμε ως κοινωνικό μέρισμα 710 εκατομ. ευρώ από υπερφορολόγηση. Ορισμένοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο δρόμο για το επόμενο πακέτο βοήθειας.

Τι συνέβη και η Ανγκελα ξέχασε τον ενάρετο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και άρχισε τα χαζοχαρούμενα γελάκια; Πώς δείχνει επιεικής με έναν πρωθυπουργό που έχει ρημάξει τη μεσαία τάξη και εξαγγέλλει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα πελατειακών σχέσεων, που θεωρείται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους;

Τόση υποκρισία από την Μέρκελ ποιός θα το περίμενε! Κλείνει τα μάτια στα χάλια της Ελλάδας λόγω της Συμφωνίας που ο Τσίπρας δρομολόγησε με τα Σκόπια. Τον πιέζει να ψηφίσει τη Συμφωνία -του έδωσε αντάλλαγμα τις συντάξεις. Θέλει να τον κρατήσει για λίγο ακόμη στην εξουσία ώσπου να τελειώσει τη δουλειά. Γιατί η Μέρκελ κάνει τόση λάντζα για τα σχέδια του ΝΑΤΟ, ένας Θεός ξέρει.

Για την γερμανίδα καγκελάριο η Ελλάδα είναι μια χώρα-προτεκτοράτο που υπάκουα πρέπει να συνταχθεί με τους μεγάλους στόχους της Συμμαχίας. Αν η οικονομία της παραπαίει, αν εξακολουθεί να είναι αποικία χρέους, ανίκανη για μεταρρυθμίσεις και πολιτική κανονικότητα, ποιός νοιάζεται; Αυτός είναι ο κυνισμός της Μέρκελ.

Κι όλοι εμείς οι δυστυχείς πρώην «μερκελιστές» που βλέπουμε τη «χοντρή τραγουδίστρια» Μέρκελ να μας γυρίζει την πλάτη, να μας θεωρεί απλά ένα μοχλό της πλάκας στο Βαλκανικό παιχνίδι, μόνο μαύρες σκέψεις έχουμε να κάνουμε.

Σοφία Γιαννακά
iefimerida.gr

Πηγή

Share.