[ccpw id="136103"]

Στην επιτροπή της Βουλής, όπου αναγκάστηκε να φέρει την περίεργη τροπολογία για τα εξοπλιστικά, εμφανίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας νέες δηλώσεις για το πολιτικό του μέλλον ή καλύτερα, την πολιτική του επιβίωση.
Από: parapolitika.gr
«Ούτε απερχόμενος είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος είπε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του Καμμένου στο υπουργείο.
Εκεί ήρθε η δήλωση του Πάνου Καμμένου (ότι δεν τελεί υπό παραίτηση), συμπληρώνοντας -ως γραμμή άμυνας- ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια.

Το αλαλούμ δηλώσεων στους κόλπους των ΑΝΕΛ πάντως συνεχιζόταν μέχρι το… πρωί. Ο Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έδινε τελείως άλλη εικόνα: «Τέλος από σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».
Σε κάθε περίπτωση, στην θα φανεί ποιοι είναι (ακόμα) στο πλευρό του Πάνου Καμμένου και πόσο κοντά ή μακριά είναι το ενδεχόμενο να χάσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το δικαίωμα να είναι επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Πολλά τα σενάρια και οι συνδυασμοί: Από το να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στις ψηφοφορίες για τις Πρέσπες ή/και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ίσως ζητήσει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας. Αν την ζητήσει άμεσα πριν έρθουν οι Πρέσπες στη Βουλή (όπως δήλωσε στη συνέντευξή του) ή θα γίνει αφού ψηφιστούν οι Πρέσπες.
Από τις απώλειες που τυχόν θα υπάρξουν (μόνο οι Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά;) θα μείνει ή όχι ζωντανή η ΚΟ του Καμμένου. Αυτό ίσως είναι το στοιχείο που θα παίξει τον κύριο ρόλο στις αποφάσεις του υπουργού Άμυνας σχετικά με το αν θα παραιτηθεί από υπουργός, αν θα ανακοινώσει (και θα ζητήσει) συνολικά την απόσυρση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση, ή αν σιωπηλά θα στηρίξει την πλειοψηφία με ένα από τα γνωστά του προσχήματα.
Μετά τη συνάντηση της ΚΟ του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος
. Κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση θα γίνει αφού έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φρόντισε να πετάξει το γάντι στον υπουργό Άμυνας, στη
ώστε «να μετρηθούν» στη Βουλή. Κοινώς να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται βέβαιος ότι έχει «κλειδώσει» η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Είχαν ασφαλώς προηγηθεί τα μηνύματα από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει τους 151 βουλευτές για να συνεχίσει -Πρέσπες και όχι μόνο. Το επανέλαβε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

. .

..

. . . ..



Πηγή