Αφού ο Τσίπρας έφερε την Ελλάδα σε θέση πλήρους αδυναμίας, με την καταστροφή των ελληνικών τραπεζών και τα capital controls που ακόμα βρίσκονται εν ισχύ από το προηγούμενο δημοψήφισμα (που ήταν μια γελοιότητα), έδωσε τη δυνατότητα στη γερμανική κυβέρνηση να απαιτήσει την επίλυση του σκοπιανού προβλήματος εις βάρος της Ελλάδας, για την εξυπηρέτηση των γερμανικών οικονομικών συμφερόντων στα Βαλκάνια.

Ίσως η κυβέρνηση Τσίπρα να ήταν τελικά το μεγαλύτερο δώρο που έκανε ο ελληνικός λαός στη Μέρκελ.

Πράγματα που δεν θα τολμούσε κανείς να ζητήσει από τον Σαμαρά ή τον Παπανδρέου ή τον Καραμανλή ούτε σε σκέψη, δηλαδή να υποκύψει η Ελλάδα στις απαιτήσεις των Σκοπιανών και να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα για να ικανοποιήσει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών, όχι μόνο τα ζήτησαν από τον Τσίπρα αλλά αυτός τους τα έδωσε κιόλας, παρά την αντίθεση 8 στους 10 Έλληνες.

Τώρα που το θέμα είναι πραγματικά άξιο δημοψηφίσματος καθώς επηρεάζει τους Έλληνες πολίτες για πολλές δεκαετίες στο μέλλον από την επόμενη μέρα κύρωσης της συμφωνίας, τώρα ο Τσίπρας αρνείται να δώσει τον λόγο στους Έλληνες πολίτες, μη κάνοντας το αυτονόητο που έκαναν και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί: δημοψήφισμα!

Αφού ο Τσίπρας και ο Καμμένος έδεσαν τη χώρα πισθάγκωνα σε παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, λες και έχει υπάρξει ποτέ οικονομία που να έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα για 45 χρόνια ή πρόκειται να υπάρξει ποτέ στο μέλλον,

…τώρα δένουν τη χώρα σε μια επιζήμια και μη αναστρέψιμη μετά την κύρωσή της από τη Βουλή, διεθνή συνθήκη που θα οδηγήσει στον διαμελισμό της Ελλάδας μετά από 10 ή 50 ή 100 χρόνια, και τον διασυρμό της άμεσα!

Ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουν ο Τσίπρας και ο Καμμένος τη μελλοντική απόδοση ευθυνών από τον λαό και τη νομική δίωξη για συνειδητή και σκοπούμενη βλάβη της χώρας και των πραγματικών Μακεδόνων Ελλήνων από τη δικαιοσύνη, για ένα θέμα που θα επηρεάζει την Ελλάδα για αιώνες, είναι να δώσουν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει το θέμα μόνος του.

Αλλιώς θα αρκεί μια προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό από ΕΝΑΝ Έλληνα πολίτη, για να ξεκινήσει τη διαδικασία εναντίον τους, όποτε και αν εκπνεύσει η βουλευτική ασυλία τους. [Εξάλλου, πριν καν ακόμα διαφανεί το φιάσκο που έστησαν με τη Νοβάρτις, τους το είπε ο Σαμαράς ότι θα τους πάει μέχρι τέλος…].

Ρισκάρουν λοιπόν οι Τσίπρας-Καμμένος να το περάσουν χωρίς δημοψήφισμα για να κάνουν τη χάρη στη Μέρκελ, ή θα τολμήσουν να ζητήσουν από τους Έλληνες να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα στη Μακεδονία με σχετικό δημοψήφισμα;

Ακόμα και ο Ζάεφ έδωσε τον τελευταίο λόγο στους πολίτες του!

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος, τολμάνε;

Ή θα δεσμεύσουν τη χώρα κόντρα στους 8 στους 10 Έλληνες;

του Άγη Βερούτη
capital.gr

Πηγή

Share.