Όσο για το πολιτικό σύστημα, βρίσκεται έρμαιο των απίστευτων λούμπεν ανθρώπων που αναρριχήθηκαν στην εξουσία από ένα καπρίτσιο της κοινωνίας που θέλησε να τιμωρήσει τους «προηγούμενους».

Να λοιπόν τι κατάφερε ο «σοφός λαός» πυροβολώντας τα πόδια του και καταδικάζοντας το μέλλον των παιδιών του.

Γιατί λίγη μόνο συλλογική ευφυΐα χρειαζόταν για να καταλάβουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συλλάβει ποτέ την υπόθεση διακυβέρνησης της χώρας ως αντικείμενο αποφάσεων και ευθυνών.

Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης ότι το μόνο που επιζητούσε ήταν να πείσει με «πρωτόγονες» απειλές τους δανειστές για ένα συμφωνημένο “πλιάτσικο” μιας χρεοκοπημένης οικονομίας.

Η πρωτοφανής αυτή εκστρατεία εναντίον της λογικής είχε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2015 που όλοι γνωρίζουμε.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβαν οι αναβαπτισμένοι Θεσμοί οι οποίοι και διαχειρίστηκαν το στοιχειώδες νοικοκύρεμα της οικονομίας για να μην οδηγηθούμε σε πλήρη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Εδώ και 4 χρόνια, η κυβέρνηση δεν διοικεί τη χώρα, προωθώντας όσα είναι απαραίτητα για να εξυγιανθεί η οικονομία και η δημοκρατία της.

Οπουδήποτε χρειάζονται αποφάσεις απέχει. Σε κάθε τομέα που κάτι πρέπει να αλλάξει για να συγχρονιστεί με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, ορθώνει τείχος αδιαφορίας.

Αντίθετα, οπουδήποτε το Μαξίμου κρίνει ότι μπορεί να στηθούν καλύτερες βάσεις για το κομματικό κράτος, οι αποφάσεις είναι άμεσες και μεθοδικές.

Νοιάζονται μόνο για την διαχείριση της εξουσίας με αντάλλαγμα την διανομή του πλούτου που προκύπτει από την υπερφορολόγηση ή από την εξοικονόμηση κονδυλίων από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μέρος των δανεικών.

Είναι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται την παραγωγή πλούτου ως προνόμιο της κοινωνίας. 

Επειδή λίγοι από αυτούς έχουν δημιουργήσει ιδιωτικό πλούτο για τον εαυτό τους.

Έμαθαν μόνο να σιτίζονται πλουσιοπάροχα από τα κρατικά ταμεία ή να συντηρούν κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, εις βάρος όλων αυτών που και σήμερα θέλουν να απομυζήσουν.

Οι ξένοι τους στήριξαν για να μην απειλήσουν την Ευρωζώνη.

Θα μπορούσαν να κυβερνήσουν χωρίς Θεσμούς, χωρίς μνημόνια και χωρίς επιτήρηση;

Ούτε για ένα εικοσιτετράωρο. Τα τρωκτικά τους θα έπεφταν σαν τις ακρίδες στα μη φυλασσόμενα ταμεία και θα χρεοκοπούσαν τη χώρα σε διάστημα λίγων μηνών.

Όσο για τους «υπερήφανους και αξιοπρεπείς» συμπολίτες μας, ας περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα αποφασίσει ο Πάνος Καμμένος και οι αντάρτες του για το μέλλον της χώρας.

Ας ρωτήσουν καλύτερα τον Καρανίκα να τους εγγυηθεί για το σαρκίο τους και για το μέλλον των παιδιών τους, που εξαρτάται από τον Παπαχριστόπουλο και τον Ζουράρι…

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα
liberal.gr

Πηγή

Share.