Αλλιώς τα περίμενε βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας και αλλιώς του ήρθαν…

Αλλού στόχευε και αλλού πρέπει τώρα να επικεντρωθεί, μιας και ο συγκυβερνήτης του, γνωρίζοντας πως ως εταίρος του Τσίπρα δεν έχει πια μέλλον, δοκιμάζει τη συνταγή της ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση, μπας και συγκινήσει κάποιους, και δεν γελοιοποιηθεί, κάτι που όπως φαίνεται αποτελεί το οφθαλμοφανές πλέον στανταράκι!

Δύο “φίλοι”, σε μία “λυκοφιλία ανάγκης”, όπου ο καθένας εκ των δύο είχε σκοπό εξ’ αρχής, να χρησιμοποιήσει τον άλλο, για την προσωπική του ανέλιξη…

Ο “μολών λαβέ”-υπουργός και αρχηγός των ΑΝΕΛ, δεν θα ψηφίσει όπως διαμηνύει λάβρα προς όλες τις κατευθύνσεις, τη “Συμφωνία των Πρεσπών του προδότη, όπως υπονοεί, Αλέξη Τσίπρα, αλλά θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και του “κάτι σαν κόμμα” του οποίου ηγείται, την κυβέρνηση που θα ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία και θα προδώσει τη Μακεδονία, ενώ από την άλλη, θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, να πείσει τον πρωθυπουργό του, να τον συμπεριλάβει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας… για νέες προδοσίες;…

Ακόμα και ο ίδιος ο Καμμένος, τελικά κατάφερε να κατανοήσει, πως το κόμμα που δημιούργησε, έχει πλέον τελειώσει ή μάλλον είναι ήδη κλινικά νεκρό!

Έτσι λοιπόν, φθάνουμε στις πρόωρες εκλογές, όπου υπάρχουν δύο κύρια σενάρια:

Το πρώτο σενάριο αφορά στον προβληματισμό Τσίπρα να μην “χρεωθεί” πρόκληση ρωγμών σε Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος στην κυβέρνηση. Εάν τελικά ο Τσίπρας αποφασίσει να μην ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 17η Μαρτίου!

Το άλλο σενάριο είναι, ο Τσίπρας, σε περίπτωση που ο Καμμένος πραγματοποιήσει την “απειλή” του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να φτάσει η κυβέρνηση μέχρι τις 26 Μαΐου και να στηθούν κάλπες μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές & τις Ευρωεκλογές.

Βέβαια… έξω έξω, ο πρωθυπουργός πέταξε και το υπονοούμενο, πως δεν είναι και πολύ… αντισυνταγματικό να συνεχίσει να κυβερνά, ακόμα και αν έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη, εξηγώντας με άγνοια και θράσος, πως η δεδηλωμένη είναι άπαξ και συγκεκριμένα, την πρώτη φορά που σχηματίζεται η κυβέρνηση μετά τις εκλογές…

Όμως, υπάρχει και η άλλη όχθη -η όχθη της Δημοκρατίας που πρέπει να είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης…

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, για να προστατευθούν οι θεσμοί και για να διαφυλαχθεί η πολιτική ομαλότητα και η σταθερότητα.

Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα, επειδή ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα αποχωρήσει από την εξουσία και η κυβέρνησή του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμενόμενο ότι θα καταφύγει την προεκλογική περίοδο σε πολιτικές ακρότητες, με πρώτη αφορμή την υπόθεση Novartis, παρ’ ό,τι κατέρρευσε η σκευωρία του παρακράτους Τσίπρα, Πολάκη και διάφορων… Ρασπούτιν της διαπλοκής.

Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί δεν θα αφορούν μόνο στην πορεία της οικονομίας, αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας…

Ως προς τις φήμες που κυκλοφορούν περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών του Μαΐου και το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει τη μηχανογραφική υποστήριξη άλλη εταιρεία από τη Singular Logic, που έχει εμπειρία πλέον των 30 ετών, είναι σίγουρο πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή, χωρίς δικλείδες ασφαλείας, για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Κοντός ψαλμός…

Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr

Πηγή

Share.