Η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, μετά την απαγγελία κατηγορίας κατά του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα Μανιαδάκη, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια στην προσπάθειά της να αναδείξει το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.
Ηδη μέρος του κατηγορητηρίου της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αυτό που στηρίζεται στις μαρτυρίες του Μανιαδάκη -του ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων ή «ηρώων», όπως τους έχει αποκαλέσει ο Αλέξης Τσιπρας επειδή τόλμησαν να μιλήσουν για την υπόθεση-, είναι άκυρο, αφ’ ης στιγμής ο μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος.

Πέραν αυτού, όμως, το στοιχείο που ανατρέπει τα δεδομένα και δημιουργεί ενδείξεις ότι αντί για πολιτικό σκάνδαλο μπορεί να είμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία είναι η αποκάλυψη Μανιαδάκη ότι πιέστηκε για να καταθέσει ότι χρηματίστηκαν Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας.

Δεν το έκανε και έτσι κατέληξε από προστατευόμενος μάρτυρας, κατηγορούμενος.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, αποκαλύπτεται ακόμη ότι ο υφυπουργός Δημήτρης Λιάκος πριν από δύο μήνες προειδοποιούσε τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι τον έχει στοχοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη Novartis!

Θέλετε και άλλα στοιχεία για να ανησυχήσετε μήπως η διάκριση των εξουσιών (εκτελεστική, δικαστική, νομοθετική) είναι λόγος κενός περιεχομένου στην Ελλάδα του 2019;

Διαβάστε τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Facebook.

Εγκαλεί συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς με τα ονόματά τους, γιατί δεν έχουν προχωρήσει σε διώξεις και προφυλακίσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις!

Και δεν υπάρχει κανείς ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου να τον αποδοκιμάσει.

Γιατί;

Πολύ απλά γιατί απηχεί τις απόψεις του ίδιου του πρωθυπουργού και του στενού του περιβάλλοντος.

Είναι φανερό ότι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχουν μια δική τους άποψη περί δημοκρατίας, η οποία απέχει από αυτά που ορίζει το Σύνταγμα.

Είναι επίσης φανερό ότι αυτή η άποψη ουδεμία συγγένεια ή σχέση έχει με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, την οποία αποφάσισε να φλερτάρει εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας.

Στελέχη της Κεντροαριστεράς και της Ανανεωτικής Αριστεράς που υπερασπίζονται επί δεκαετίες τους δημοκρατικούς θεσμούς είναι γελοίο να κάνουν σήμερα ότι δεν βλέπουν ή δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται με τους θεσμούς. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει συνειδητά να βαδίσει μέχρι τέλους με Καμμένο, Πολάκη και όποιον άλλον είναι διατεθειμένος να παίξει το παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αυτούς τους όρους.

Οι δήθεν προοδευτικοί που επιδιώκουν να βρουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της επικείμενης ανόδου της Ν.Δ. στην εξουσία, με το επιχείρημα ότι δεν τους αρέσει η Δεξιά επειδή δεν τη θεωρούν «δημοκρατική παράταξη», δεν έχουν πια άλλοθι να παριστάνουν ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν τίποτα.

Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει συνειδητά να παίξουν τον ρόλο των χρήσιμων ηλίθιων.

Γιώργος Κουβαράς

Πηγή

Share.