Ενώ όλοι περίμεναν, συνάντηση δια ζώσης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι συνομίλησαν τηλεφωνικά και ότι η συνομιλία δεν ήταν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Από: crashonline.gr
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία, Τσίπρας – Καμμένος έδωσαν ραντεβού συνάντησης για απόψε, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τους όρους του «διαζυγίου τους».
Ενώ, σύμφωνα με το News247 ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Καμμένο να αναβάλλει την σύγκληση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ για μετά την διήμερη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, ωστόσο -πάντα σύμφωνα με το News247- o Πάνος Καμμένος αρνήθηκε.
Το γεγονός προϊδεάζει για την στάση που αναμένεται να τηρήσει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, δηλαδή να επιταχύνει τις εξελίξεις με ένα “διαζύγιο” από τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν την έλευση στη Βουλή προς ψήφιση, της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία για να περάσει την Συμφωνία, αλλά και μια πιθανή πρόταση μομφής από την Νέα Δημοκρατία.
Ήδη, το ΠΟΤΑΜΙ ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία στη Βουλή (δεν θα δώσει ωστόσο ψήφο εμπίστοσύνης στην κυβέρνηση) ενώ κρίσιμες για την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι η στάση βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ που δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.