[ccpw id="136103"]

Ο Αλέξης διέρρευσε ότι έχει 151 για όλες τις ψηφοφορίες. Οι δικοί του 145 και μία η Παπακώστα η καραμανλικιά, φτάνει 146. Μέχρι το 151 θέλει άλλους 5. 
Αλλά εμείς ξέρουμε ότι ο «Κανίβαλος» έφαγε τρεις του Πάνου! Αν μίλαγε μόνο για το «μακεδονικό» θα λέγαμε ότι είναι οι Ποταμίσιοι.

Εδώ, όμως, η διαρροή μιλάει για «όλες τις ψηφοφορίες». Σταύρο!

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το Ποτάμι θα είναι μαζί με τον Τσίπρα σε όλες τις ψηφοφορίες.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε για το «μακεδονικό» θα το πιστεύαμε πριν μερικούς μήνες, αλλά από την ώρα που το είπε ο Σταύρος, το δεχτήκαμε.

Ότι έτσι είναι.

Ότι θα πάνε οι Ποταμίσιοι και θα κάνουν τα ρεπό του Πάνου Καμμένου για το «μακεδονικό».

Ότι θα πάει, όμως, ο Σταύρος και οι δικοί του και θα δώσουν παράταση ζωής σε αυτή την κυβέρνηση των Πολάκηδων και των Παπαγγελόπουλων, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Δεν ξέρουμε ποιος χρωστάει σε ποιον και τι, αλλά το Ποτάμι του Σταύρου δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει το οξυγόνο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο φίλος Αλέξης, όμως, είπε κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση. Εκατόν πενήντα μία ψήφους σε όλες τις συνεδριάσεις.

Αυτό, Σταύρο, σημαίνει ότι ένας ή δύο δικοί σου είναι στο Ποτάμι, αλλά θα ψηφίζουν στα κρίσιμα Αλέξη Τσίπρα. Ότι τυπικά και μόνο βρίσκονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Για να το πει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, από κάπου το άκουσε! Κάποιος του το είπε! Κάποιος τον διαβεβαίωσε γι’ αυτό.

Να δεχτούμε ότι ο Αλέξης είναι ένας καλός προβοκάτορας. Ότι ήθελε να σας βάλει φωτιά στο μαγαζί.

Εσύ, Σταύρο, δεν έπρεπε να σηκώσεις το γάντι και να του απαντήσεις; Ότι δεν θα βρει στο Ποτάμι τις ψήφους που του λείπουν; Ότι δεσμεύονται απέναντι στους ψηφοφόρους όλοι οι βουλευτές του κόμματος;

Εκατόν πενήντα ένα ψήφοι για όλες τις δουλειές. Για διώξεις τύπου Novartis, για Δικαιοσύνη στα μέτρα ενός Ρασπούτιν, για δουλειές σαν κι αυτές του Πετσίτη.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει. Ατελείωτος ο κατάλογος των ανομημάτων αυτής της κυβέρνησης.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, κάποιοι νιώθουν ότι όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Δεν βρίσκουν κάτι ενοχλητικό στην αγωνία του Πολάκη να πάρουν την… πραγματική εξουσία, φυλακίζοντας μερικούς…

Το Ποτάμι είχε υποστεί μία πολιτική ήττα, επειδή ακριβώς δεν μπόρεσε να αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών. Αυτό ήταν γνωστό.

Αυτό το 151 για κάθε ψηφοφορία, όμως, δεν ήταν γνωστό. Και σύμφωνα με όσες ανακοινώσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν ήταν και αναμενόμενο. Και πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί.

Όχι γιατί έχει κάποια σημασία αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο ή τον Μάιο. Αλλά για να ξέρουν όσοι ψήφισαν Ποτάμι τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε αυτούς το οφείλεις Σταύρο. Και εσύ και οι βουλευτές του Ποταμιού. Ένας – ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή