[ccpw id="136103"]

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δημοσίως διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ουσιαστικά τον διαψεύδει.
Η επιβεβαίωση της πρόθεσης του Μεγάρου Μαξίμου να προετοιμάσει πλήρως το έδαφος για κάλπες τον ερχόμενο Μάιο ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Το κυβερνητικό στέλεχος σε συνέντευξή του στο news247, μπορεί να τόνισε ότι “βλέπει” εκλογές τον Οκτώβριο, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το υπουργείο προετοιμάζεται ΚΑΙ για πενταπλές εκλογές, στις 26 Μαΐου. Ο κ.Πουλάκης προχώρησε σε μεγαλύτερες λεπτομέρειες τονίζοντας ότι σιέλ ψηφοδέλτια θα χρησιμοποιηθούν για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην ίδια συνέντευξη ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15.000 με 20.000 που είναι σήμερα, στα 35.000.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ανεξαρτήτως του τί τελικώς θα κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μέσα στα επόμενα 24ωρα, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς τον κυβερνητικό εταίρο. Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα προς τον κ. Καμμένο ήταν σαφές, καθώς σκφράστηκε η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών για να περάσει από τη Βουλή και η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο.

Επισήμως, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης παραμένει η λήξη της τετραετίας, δηλαδή ο Οκτώβριος του 2019. Μάλιστα, αυτό που διαρρέουν τα ίδια στελέχη είναι ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αν .ν ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αυτή θα επιβεβαιωθεί, εάν και όταν υποβάλει πρόταση δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία.

. .

..

. . . ..



Πηγή