[ccpw id="136103"]

Το σχέδιο εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis αποτελεί μια σκευωρία που στήθηκε με μοναδικό σκοπό τον διασυρμό αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Αντ. Σαμαρά, Άδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα. 
Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και η αποκάλυψη πως ασκήθηκαν πιέσεις προς μάρτυρα, που είχε τεθεί υπό προστασία, να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τον πολιτικό και ηθικό διασυρμό των αντιπάλων της.

Από την πρώτη στιγμή οι καταθέσεις των τριών υπό προστασία μαρτύρων και οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία «χρηματίστηκαν» από την πολυεθνική εταιρεία Novartis χαρακτηρίστηκαν αστείες και θα μπορούσαν να παραμείνουν έτσι αν δεν αφορούσαν πρώην υπουργούς και κυρίως έναν πρώην πρωθυπουργό.

Τροχήλατες βαλίτσες που έμπαιναν μέρα μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, δεσμίδες με χαρτονομίσματα που εξείχαν από τις τσέπες των σακακιών και μια σειρά άλλων καταγγελιών χωρίς αποδεικτικά στοιχεία από τους αποκαλούμενους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να σπιλωθούν υπολήψεις και να σέρνονται στο προσκήνιο έωλες κατηγορίες.

Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο «από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» όπως το είχε χαρακτηρίσει τον Φεβρουάριο του 2018 ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, μετατρέπεται τώρα όχι μόνο σε φιάσκο αλλά σε μια κακοστημένη σκευωρία που στόχο είχε τη σπίλωση του συνόλου των πολιτικών αντιπάλων της σημερινής κυβέρνησης, κυρίως όμως τρία πρόσωπα.

Οι Αντ. Σαμαράς, Αδ. Γεωργιάδης και φυσικά ο μόνιμος «εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι σαν το mega της πολιτικής) πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας αποτέλεσαν εξ αρχής τα πρόσωπα που έπρεπε να συρθούν στη Δικαιοσύνη με κάθε τρόπο.

Το επιβεβαιώνουν οι καταθέσεις των δύο υπο προστασία μαρτύρων για χρηματισμό βάσει όσων άκουσαν ή έμαθαν από τρίτους κυρίως όμως το επιβεβαιώνει ο τρίτος μάρτυρας με το ψευδώνυμο Γ. Αναστασίου, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είναι ο καθηγητής Ν. Μανιαδάκης, που αποκάλυψε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να καταθέσει είτε πως γνωρίζει για μιζες που έλαβαν οι τρείς πολιτικοί είτε ακόμη πως ο ίδιος μετέφερε σε αυτούς χρήματα εξ ονόματος της Novartis

Οι δύο συνεντεύξεις που έδωσε, μετά την μετατροπή του από προστευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο (με βάση την εκ των υστέρων κατάθεση του ενός εκ των δύο άλλων μαρτύρων) είναι άκρως αποκαλυπτικές

«Μου ασκήθηκαν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας» δήλωσε στο protothema.gr, το επανέλαβε μιλώντας και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Και αφού, όπως υποστηρίζει να καταθέσει για κάτι που δεν γνωρίζει άρχισε ο πόλεμος που οδήγησε στο να μετατραπεί από μάρτυρας σε κατηγορούμενο και να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Τα όσα έχει υποστηρίξει είναι πλέον γνωστά. Αγγίζουν τη δικαιοσύνη, τους εισαγγελείς διαφθοράς που έχουν χειριστεί την υπόθεση και την κυβέρνηση. Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη είναι ενδεικτική. Και δεν αφορά μόνο την αποκάλυψη της ταυτότητας του μάρτυρα αλλά και την επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς που κατά την άποψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Διότι κατά τον ίδιο κάποιοι άλλοι την κάνουν…

Το «δόγμα Πολάκη» στην πλήρη εφαρμογή του, η δε κατάρρευση της σκευωρίας είναι η αιτία του πανικού που έχει προκληθεί αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές θα κερδηθούν μόνο αν «κλείσουμε κάποιους πολιτικούς στη φυλακή».

Η κατάρρευση όμως της σκευωρίας συμπαρασύρει και τη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης θέτει το ερώτημα, όπως το έθεσε και ο δικηγόρος του:

Ή είχε όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για να τεθεί υπό προστασία ως μάρτυρας ή όχι. Και τα δύο δεν μπορεί να συνέβησαν. 

Επίσης, δήλωσε πως έχει ελεγχθεί, μετά από συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τα πορίσματα τον αθωώνουν.

Το κατά πόσο ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας λέει την αλήθεια θα διαπιστωθεί.

Το θέμα είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει αποδεχτεί πως είναι έγκυρες οι αναφορές του (στις καταθέσεις του δεν αναφέρει τα εν λόγω πρόσωπα).

Άλλωστε με κοινή δήλωσή του οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Φεβρουάριο του 2018 δήλωναν ότι η ένταξη των τριών μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας έγινε με πιστή τήρηση του νόμου. Καθώς και ότι ελέγχθηκαν και ταυτόχρονα διαπιστώθηκε πως συντρέχουν όλοι οι λόγοι που προβλέπονται.

Του Τάσου Ευαγγελίου
liberal.gr

Πηγή