Επισπεύδονται μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό τοπίο – Η επιτάχυνση των εξελίξεων στο Μακεδονικό με τις συνταγματικές εξελίξεις στη FYROM  επισπεύδει και μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό τοπίο, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) φαίνεται πως προετοιμάζουν την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από: bankingnews.gr
Δεν θα αποδεχθώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα έγραψε στο . o υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε μία ιδιαίτερα σκληρή ανάρτηση με την οποία καταφέρεται εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. 
Ωστόσο έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός, πως αυτό το tweet γράφεται λίγες μέρες πριν από την άφιξη της Angela Merkel στην Αθήνα, την ολοκλήρωση των συνταγματικών διαδικασιών στη FYROM αλλά και τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως υπάρχει από το 2017 πλειοψηφία στη Βουλή για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.
Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σύγκληση της ΚΟ και της ΕΕ των ΑΝΕΛ

Εν τω μεταξύ την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.
Την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κοτζιάς: Ο Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον.
Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ.
Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση.
Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς στην παρέμβασή του.
Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Άμυνας. 

Η αριθμητική που ανησυχεί τον Καμμένο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει εκφράσει ποικιλοτρόπως το τελευταίο διάστημα την αγωνία του για τις εξελίξεις στο μείζον  αυτό θέμα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έχει μείνει με μια κοινοβουλευτική ομάδα επτά βουλευτών και είναι ανήσυχος μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιοι από τους βουλευτές του να αποσκιρτήσουν και την κρίσιμη ώρα να αποστασιοποιηθούν από την κομματική γραμμή του και να στοιχηθούν πίσω από το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ.
Πέραν του πολιτικού κόστους που θα έχει η επισημοποίηση της άποψης ότι ο κ. Καμμένος δεν ελέγχει το κόμμα του, πιθανή διαφοροποίηση των βουλευτών Θανάση Παπαχριστοπούλου, Ελενας Κουντουρά και Κώστα Ζουράρη -οι οποίοι εμφανίζονται να φλερτάρουν με το «ναι» στη Βόρεια Μακεδονία- μπορεί να προκαλέσει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Σήμερα το κόμμα Καμμένου έχει επτά βουλευτές στη Βουλή (συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Άμυνας) οπότε αν χάσει τρεις βουλευτές ο υπουργός Άμυνας θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ακόμη κι αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ο οποίος επίσης έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας.

Το έχει πάρει απόφαση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Το ότι ο πρόεδρος των  ΑΝΕΛ προετοιμάζει ήδη το έδαφος για αποχώρηση από την κυβέρνηση, το είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός λέξης Τσίπρας
«Το έχει πάρει απόφαση» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.